Vágólapra másolva!
A Charles Leclerc és Sebastian Vettel Stájer Nagydíjon történt ütközése után előkerült egy korábbi videó, amelyen a monacói pilóta barátnője szimulátorozás közben véletlenül kilöki Sebastian Vettelt. A Ferrari versenyzője akkor aligha gondolhatta, hogy hamarosan vele is hasonló történik, csak már a valóságban.

Elképzelhető, hogy Charles Leclerc barátnője miatt ment neki Sebastian Vettelnek a Stájer Nagydíjon? Természetesen a válasz kérdésre az, hogy nem, Charlotte Sinének semmi köze a monacói pilóta hibájához, pedig akár ihletett is adhatott volna barátjának.

Leclerc a koronavírus miatti kényszerszünet alatt belevetette magát a szimulátorozás és a streamelés világába, a Twitchen pedig rendszeresen közvetítette, ahogy játszik. Az ausztriai hibája után ez ütött rá vissza egy kicsit, a közösségi médiában ugyanis elkezdett terjedni egy régebbi videó, amelyen barátnője szinte egy az egyben bemutatta, hogy a Ferrari versenyzője mit fog művelni a Red Bull Ringen.

Leclerc barátnője megmutatja, hogyan kell nekimenni Vettelnek

Leclerc többféle játékkal is játszott és streamelte a versenyeit, az F1 hivatalos játékával pedig több pilótatársával együtt részt vett a valódi szezon újraindulásáig zajló virtuális futamokon is. Emellett persze kedvtelésből is szimulátorozott, a videó tanúsága szerint pedig volt, hogy átengedte a kormány barátnőjének.

Egy ilyen alkalommal a hölgy az Ausztrál Nagydíj virtuális helyszínén versenyzett, de csak a harmadik kanyarig jutott, ahol megtorpedózta Sebastian Vettelt. Pont úgy, ahogyan Leclerc tette azt a Stájer Nagydíjon.

A felvétel persze a monacói pilóta kommentálásától lesz igazán releváns. „Fék, fék, fék!" – kiabálja Leclerc, amikor látja, hogy barátnője nem fog időben lassítani. „Jaj neee, Seb! – hangzik a felkiáltás a pilóta részéről, amikor Charlotte nekimegy a csapattársnak, majd később Leclerc szótagolva is elmondja, hogy az ilyesmi nem megengedett.

A két hónappal ezelőtti vicces jelenetnek természetesen semmi köze ahhoz, ami a Stájer Nagydíjon történt, mégis megmosolyogtató, ahogyan Leclerc reagált barátnője vezetésére azok után, hogy a tavalyi Brazil Nagydíjon ő már egyszer a valóságban is összeakadt Vettellel.

Leclerc-t betolják a garázsba a Stájer Nagydíjon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A felvételnek van egy szerkesztett változata is, amelyen a monitorra Leclerc Stájer Nagydíjon látott fedélzeti kamerás felvételét helyezték, az is igen humoros.

A valóság ennyire már nem volt vicces

Miután a szezon második futamának rajtja után a két Ferrari-pilóta összeütközött az első kör során, a bokszba menet egyikük sem tett semmilyen utalást arra, hogy megint sikerült egymásba gabalyodniuk. Vettel csak annyit mondott el többször is (még akkor is, amikor beparkolt Leclerc sérült autója mögé a garázs előtt), hogy nem tudja, ki ment neki. Leclerc eközben csak azt jelentette, hogy sérült a kocsija, miután pedig az ötös kanyarban a leszorítóerő-veszteség miatt hatalmasat ellenkormányzott, azt hitte, hogy valaki nekiment hátulról. Az alábbiakban a két pilóta rádióforgalmazását olvashatják az első körből.

Leclerc:Ellenőrizzétek le az autót, kérlek!
Mérnök:Vettem, csináljuk.
Leclerc:Szerintem ki kell állnom a bokszba. Valaki nekemjött hátulról.
Mérnök:Ok, maradj pozitívban!
Leclerc:Bemegyek a bokszba ebbben a körben, bemegyek a bokszba.
Mérnök:Bejött a Safety Car.
Leclerc:Boksz.
Mérnök:Rendben, gyere be most, gyere be most!
Leclerc:Ellenőrizzétek le a kocsit, valaki elég keményen nekem jött hátulról.
Mérnök:Lecseréljük az első szárnyat.
Leclerc:Mi van a hátuljával? Minusz öt klikk, ha van valami a hátuljával. Vagy minusz hét, nem tudom.
Mérnök:Ok, most már mehetsz.
Leclerc és Vettel meg sem említették a másikat az ütközés utáni rádióbeszélgetésben Forrás: AFP/Joe Klamar
Vettel:Sérült az autó, valaki leszedte a hátsó szárnyamat.
Mérnök:Oké, boksz.
Vettel: Vettem, boksz, nem tudom, hogy ki volt az, boksz, boksz.
Mérnök: Safety Car, Safety Car és boksz.
Vettel:Igen, megyek befelé, le fogok lassítani.
Mérnök: Feladjuk a versenyt.
Vettel:Ez biztos?
Vettel:Igen, valószínűleg biztos.
Mérnök: Biztos, igen, attól tartok, hogy túl nagy a sérülés.
Vettel:Nem tudom, hogy mi volt ez. Visszafogott voltam a hármas kanyarban, erre valaki nekiment a jobb hátsómnak.
Mérnök:Értettem.