A Red Bull pilótája alig hitte, hogy kétszer egymás után ugyanott ütközik

Forma-1, Alexander Albon, Sergio Pérez, Red Bull, Racing Point, Stájer Nagydíj 2020 futam
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 12: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 leads Sergio Perez of Mexico driving the (11) Racing Point RP20 Mercedes during the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 12, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Alexander Albon elárulta, amikor Sergio Pérez utolérte őt a Stájer Nagydíj végén, akkor eszébe jutott az egy héttel korábbi futam, ahol Lewis Hamiltonnal csatázott és pórul járt. A thai-brit pilóta szerint nehéz lesz rövid időn belül utolérniük a Mercedest.

Miután Esteban Ocont lerajtolta, Carlos Sainzot pedig megelőzte, Alexander Albon szinte végig a 4. helyen haladt a vasárnapi Stájer Nagydíjon, egyedül a bokszkiállása után esett vissza ideiglenesen. A verseny végén azonban utolérte a frissebb gumikon lévő Sergio Pérez, és a 70. körben megtámadta őt. A két autó összeért, de Albon megúszta az esetet, ellenben a Racing Point versenyzőjét Lando Norris megelőzte, ráadásul az sem biztos, hogy a 6. helyet megtarthatja.

Egy héttel korábban Albonnak ugyanúgy a 4-es kanyarban volt kalandja, de akkor ő járt pórul, miután Lewis Hamiltont megelőzte, de a hatszoros világbajnok eltalálta az autóját. A Red Bull pilótájának eszébe is jutottak ezek a pillanatok, miközben Pérezzel vívott.

Albon és Pérez összeérése, illetve a befutó

„Felrémlettek bennem a Lewisszal történt eset képei – nyilatkozta a Sky Sportsnak a leintés után. – Összességében jó futamot zártam, de őszintén szólva ezen a hétvégén hiányzott a tempó. Meg kell vizsgálnunk, hogy hol lehet megtalálni, de azt hiszem, tudjuk a választ.

Mindkét esetben Albon volt az, aki a külső íven autózott, de amíg Hamiltont támadta, addig Pérezzel szemben védekezésre kényszerült. A kimenetel viszont aligha ezen múlott, inkább az összeérő kerekek egymáshoz viszonyított pozícióján.

Míg ebben az esetben a két oldalfal találkozott, addig Hamiltonnál a Mercedes bal elsője a Red Bull jobb hátsója előtt volt, és úgy ütköztek. Ezzel együtt a thai pilótának most szerencséje volt, hogy a Racing Point első szárnya miatt nem kapott defektet.

A Hamilton és Albon közötti eset

Albon így 12 egységgel rendelkezik, 3-mal lemaradva csapattársától, Max Verstappentől. Az előzetesen akár a világbajnoki címre is esélyesnek tartott holland pilóta két verseny után már 28 ponttal kevesebbet gyűjtött, mint a listavezető Valtteri Bottas, a Mercedes és a Red Bull között pedig 53 a különbség. A 24 éves pilóta nem gondolja, hogy ezen a héten utolérik a brackley-ieket.

– fogalmazott. – A közepes és nagysebességű kanyarokban igencsak erősek, ezekből pedig Magyarországon sok található. Szerintem Max és én tudjuk, hogy melyik területen gyenge az autó, úgyhogy csak meg kell oldani.”

Albon szerint ő és Verstappen is tisztában van az autó gyenge pontjával Forrás: Getty Images/2020 Pool/Joe Klamar

Ahogyan arra Albon is utalt, ezen a héten a Hungaroringre látogat a mezőny, hogy megrendezzék a 35. Magyar Nagydíjat. Verstappen tavaly itt szerezte meg pályafutása első F1-es pole pozícióját, a futamom viszont pár körrel a vége előtt Hamilton megelőzte őt.