Vágólapra másolva!
Megérkeztek az első képek Ausztriából, az egy hét múlva esedékes szezonnyitó helyszínéről. A kétemeletes épületek helyett a pilótákat és a csapatokat szétszerelhető konténerekben fogják elszállásolni.

Az biztos, hogy az F1-es szezon első versenyhétvégéje mindenki számára rendkívül furcsa lesz, a pilótáktól kezdve a média képviselőin át egészen a szurkolókig. Ez elsősorban a fokozott biztonsági intézkedéseknek köszönhető, amelyek a koronavírus-fertőzést hivatottak megelőzni a jelenlévők körében.

Ennek része az istállók egymástól történő elkülönítése, illetve az a tény, hogy kizárólag azok lehetnek jelen, akiknek valamilyen szerepük van a csapat működtetésében, vendégeket nem fogadhatnak. Ennek megfelelően a paddock is teljesen máshogy fog festeni, mint ahogyan azt az európai futamokon megszokhattuk.

Idén a paddock is teljesen más látványt fog nyújtani

„A kétemeletes magasságú vendéglátóegységeket csapatonként három, szétszerelhető konténerrel helyettesítik – írta Instagram-oldalán Kym Illman, egy ausztrál fotós, aki bejegyzéséhez több képet is mellékelt. –

A mellékelt képeken látszik, hogy a pilóták az egyik, míg a harmadik, valamivel nagyobb konténerek a másik oldalon lesznek. Feltűnő, hogy hatalmas poszterekkel jelzik, hogy melyik versenyző ideiglenes lakhelyéről van szó, de kérdés, hogy a pilóták mennyi időt fognak a konténeren kívül tölteni, amikor éppen nem az autóban ülnek.

– folytatta Illman. – Értesülések szerint ugyanis a nap jelentős részét elzártan, a szobájukban fogják tölteni.”

A csapatok a következő napokban érkeznek meg a helyszínre, és töltik meg a szokatlan látványt nyújtó paddockot. A menetrend abból a szempontból nem fog eltérni az eddigiektől, hogy a három szabadedzést az időmérő és a futam fogja követni. Utóbbira vasárnap, július 5-én kerül sor.