Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo és Esteban Ocon is örülne neki, ha Mugello és Portimao Forma-1-es versenyt rendezne az idei szezonban. Előbbi már vezetett Forma-1-es autót az olaszországi helyszínen, de a mostani kocsikkal szerinte még annál is nagyobb élmény lenne ott körözni.

Ahogy egyre jobban letisztul a kép a Forma-1 idei versenynaptárával kapcsolatban, úgy tűnik egyre valószínűbbnek, hogy az F1-es futamnak még soha otthont nem adó Mugello és Portimao is bekerül az idei szezonba. Mindkét helyszínen tesztelt már a mezőny, és vélhetően mindkettő igen népszerű lesz a mezőny tagjainak körében, legalábbis ha Esteban Ocon és Daniel Ricciardo kommentjeit vesszük alapul.

A Portimao melletti Algarve-versenypálya is bővelkedik szintkülönbségekben Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Mark Thompson

Olasz sajtóhírek szerint Mugello helye szinte biztosra vehető, a toszkán dombok között egy héttel az Olasz Nagydíj után, szeptember 13-án versenyezne a mezőny, míg Portimao október elején következne. „Mindez fantasztikus, örömmel hallom, mert imádom ezeket a pályákat, az olyan régivágású helyszíneket, mint Mugello vagy mint Imola, ahol nem is olyan régen még versenyeztem is a Forma-3-ban” – lelkendezett Ocon.

Minél több verseny lesz, annál jobban örülök, és ha ily módon tudjuk ezt megvalósítani, az fantasztikus."

Ricciardo hasonló véleményen van, neki már Forma-1-es autóval is van tapasztalata Mugellóról, a mostani, kanyarokban minden eddiginél gyorsabb kocsikkal azonban még neki sincs.

„Az első helyszín, amiről hallottam, az Mugello. Először 2007-ben versenyeztem ott, abban az évben az volt a kedvenc pályám. Imádtam a ritmusát és a gyors kanyarjait. A Forma-1-ben ez elképesztő lenne.

Egyértelműen nagyon izgatott lennék, ha lenne ott verseny."

Ricciardo Mugellóban 2012-ben a Toro Rossóval Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Andrew Hone

A portugáliai helyszín azért kedves az ausztrálnak, mert 2009-ben ott biztosította be bajnoki címét a brit Forma-3-ban. „Portimaóról is jó emlékeim vannak, ott nyertem meg az F3-as bajnoki címemet.

Nem lennék csalódott, ha a kettőből bármelyik is megkapná a zöld utat. Akkor invesztálnék egy otthoni szimulátorba, hogy felfrissítsem az emlékeimet, de azért így is elég jól ismerem mindkét pályát."