Tűz volt a Holland Nagydíj helyszínén

Forma-1, Circuit Zandvoort, Holland Nagydíj
This illustration picture taken on May 14, 2019 in Zandvoort shows the logo of the Circuit Zandvoort as a press conference will take place today at the circuit to provide more information about the Formula 1 Dutch Grand Prix. - The Formula 1 is coming back to the Netherlands in May 2020 and the circuit of Zandvoort will be the location for the race. (Photo by Remko de Waal / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Sűrű, fekete füst gomolygott kedden este a Circuit Zandvoort fölött, miután fiatal vandálok autógumikat égettek Személyi sérülésről nem érkezett hír.

Tűz keletkezett kedden este a jövőre visszatérő F1-es Holland Nagydíj helyszínén, a Circuit Zandvoorton. A pálya fölött sűrű, fekete füst gomolygott 20 óra körül, de az NH Nieuws szerint a helyi tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat.

Helyszíni értesülések szerint egy fiatalokból álló motoros banda tagjai gumikat hordtak össze, majd a rakást meggyújtották. Az NH Nieuws a rendőrség szóvivőjétől megtudta, a hatóság egyetért ezzel a feltételezéssel.

Robert van Overdijk, a pálya igazgatója is megerősítette ezt a gyanút a Nordhollands Dagblad hasábjain, hozzátette, a tűz az egyik parkolóban alakult ki, cikkünk írásáig nem számoltak be letartóztatásokról.

A lakosságot arra kérték, hogy tartsák zárva az ablakokat, majd a füst a tenger felé kezdett haladni, ezért az óvintézkedést is visszavonták.

Az eredeti tervek szerint a Holland Nagydíj 2020. május 3-án visszatért volna a versenynaptárba, de a rendezvényt a koronavírus miatt először elhalasztották, később törölték az idei programból, mert a helyi promóter nem kívánt zárt kapus versenyt rendezni.

A pályát alaposan felújították és átépítették, a kivitelezést koordináló Studio Dromo ügyvezetőjével készült interjúnk itt olvasható.