Elhalasztják Michael Schumacher műtétjét

Forma-1, Michael Schumacher, Mercedes, Belga Nagydíj, 2012
SPA FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 30: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP is interviewed by the media during previews to the Belgian Grand Prix at the Circuit of Spa Francorchamps on August 30, 2012 in Spa Francorchamps, Belgium. (Photo by Vladimir Rys/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A héten felröppent pletykákkal ellentétben a koronavírus lecsengéséig várhatóan nem műtik meg Michael Schumachert. A család továbbra is elzárkózik a tájékoztatástól.

Újabb őssejtkezelésről érkeztek hírek Michael Schumacherrel kapcsolatban a héten, azonban a brit Guardian értesülése szerint erre a közeljövőben nem kerül sor. A lap szerint a korábbi hétszeres világbajnok családja továbbra sem kommentálja a felmerült pletykákat és spekulációkat, de a szerző úgy tudja, a koronavírus idején nem terveznek ilyen beavatkozást.

Schumachert 2013 decemberében érte síbaleset, ekkor súlyos agysérülést szenvedett, azóta a világtól elzártan él. Nem ismert, hogy pontosan milyen állapotban van, a Guardian szerint izomsorvadás és csontritkulás lépett fel az 51 esztendős klasszisnál annak következtében, hogy hat éve ágyhoz kötött.

Schumacher 2012-ben Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Vladimir Rys

A Contro Copertina idézte Schumacher egyik kezelőorvosát, az őssejt-specialista Philippe Menasche-t, aki elmondta, a cél az expilóta idegrendszerének regenerálása, de Dr. Nicola Acciari, egy bolognai idegsebész szerint nem tudják pontosan, milyen eredményt hozhat a kezelés az agysérülés esetében.

A fia is újrakezdi a versenyzést

A Forma-1-es mezőnyhöz hasonlóan Schumacher fia, Mick is kénytelen volt az elmúlt hónapokat várakozással tölteni, mivel a világbajnokság betétprogramjában szereplő Forma-2 versenyzői sem léphettek pályára. Ez júliustól megváltozik, mivel az F1-es szezon elindulásával párhuzamosan az F2-esek is lehetőséget kapnak a hétvégék programjában.

Az idei év vízválasztó lehet a 21 esztendős sportoló számára, aki tavaly mindössze a 12. helyezett lett az összetettben, de a teljesítménye eddig jelentősen javult akkor, ha egy adott bajnokságban második szezont is teljesített. A Forma-2 a végső lépcső a Forma-1 előtt, de önmagában a híres családnév nem lesz elegendő a továbblépéshez.