Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas kijelentette, a Mercedes világosan tudomására adta, hogy egyáltalán nem tervezik Sebastian Vettel szerződtetését. A finn pilóta nem aggódik saját jövőjét illetően.

Mióta pár hete eldőltek az első dominók, az átigazolási piac elcsendesedett. Ettől még persze folyamatosak a találgatások, főleg a közvéleményt legjobban foglalkoztató kérdéssel, vagyis a Ferraritól távozó Sebastian Vettellel kapcsolatban.

A négyszeres világbajnok számára reálisan a Renault és a Mercedes lehet opció, amennyiben a Forma-1-ben akar maradni. Utóbbi csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég kijelentette, nem zárkóznak el a német pilóta szerződtetésétől, de elsősorban a jelenlegi versenyzőikkel, valamint a saját nevelésű George Russell-lel számolnak. Valtteri Bottas ennél jóval egyértelműbben fogalmazott, ugyanis kerek perec elárulta, a brackley-iek nem tervezik a 32 esztendős pilóta leigazolását.

Bottas úgy tudja, csapata nem számol Vettellel Forrás: Sputnik/Murad Orujov

„A csapatommal mindig őszinték voltunk egymáshoz, és ez a szerződéssel kapcsolatos helyzetekre is igaz – nyilatkozta a Sky Sports vodcastjában. – Elég nyíltan közölték velem, hogy Sebet egyáltalán nem veszik számításba. Azt mondtam, rendben, akkor emiatt nem kell aggódnom.”

Ha a Mercedesnek valóban nincs szüksége Vettel szolgálataira, úgy a négyszeres világbajnoknak vélhetően csak a Renault dobhat mentőövet.

Azonban egyrészt a francia istállónál sem ő tűnik az elsőszámú favoritnak, másrészt korábban olyan pletykák is felmerültek, hogy amennyiben nem tud élcsapathoz igazolni, úgy befejezi Forma-1-es pályafutását.

Vettel kiszorulhat az élmezőnyből Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Ami a finn pilótát illeti, neki ebben az esetben egy riválisa maradt, akivel esetlegesen meg kell küzdenie a 2021-es ülésért, de Russellről nem tett említést. Bottas 2017-es Mercedeshez igazolása óta rendszeresen egy évre szóló szerződést kap csapatától, és a hírek szerint tavaly igencsak rezgett számára a léc. A hétszeres futamgyőztes viszont úgy véli, a helyzet nem változott a korábbiakhoz képest, így nem aggódik a jövője miatt, még annak ellenére sem, hogy a sajtóban megjelent, hogy menedzsmentje a Renault-val tárgyal.

– fogalmazott. – Néhány alkalommal fel is nevettem. Ebből a szempontból nincs rajtam nyomás, mivel még mindig a szezonra kitűzött cél lebeg előttem. Utána a dolgok így vagy úgy megoldódnak, de akármi is történik, nem stresszelek miatta.”

Bottas nem aggódik a helye miatt Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Bottast arról is megkérdezték, hogy szerinte mi vezetett Vettel és a Ferrari szakításához. A Mercedes pilótája rámutatott a német versenyző és csapattársa, Charles Leclerc között kibontakozó feszültségre, de ezt leszámítva nem tudott választ adni. Elmondása szerint fogalma sincs, valójában melyik fél akarta a válást. Hozzátette, kollégája jövőjét sem tudja megjósolni, mivel azzal sincs tisztában, hogy egyáltalán folytatni akarja-e F1-es karrierjét.