Prost: A Ferrari elcsábíthatja Ricciardót a Renault-tól

Forma-1, Daniel Ricciardo, Renault, Barcelona teszt 6. nap
RICCIARDO Daniel (aus), Renault F1 Team RS20, portrait during the Formula 1 Winter Tests at Circuit de Barcelona - Catalunya on February 28, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Renault F1-es csapatának igazgatója, Alain Prost szerint Daniel Ricciardo távozhat az istállótól, de az ausztrál pilóta állítólag szeretné sikerre vinni az autógyártó csapatát.

Az F1-es pilótapiacot is befolyásolja a koronavírus, hiszen hiába kellett elhalasztani a szezon első felét, számos pilótának lejár a szerződése az év végén. Közöttük több nagyágyú is akad, egyebek mellett Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is elvileg szabadon igazolható.

A közvéleményt természetesen az foglalkoztatja leginkább, hogy mi lesz Vettel sorsa, és ha esetleg nem tudna megállapodni a Scuderiával a hosszabbításról, akkor ki ülhet a helyére. Noha a Ferrari korábban kizárta Hamilton szerződtetését, él a pletyka, hogy a hatszoros világbajnok Maranellóba kerülhet, míg az olaszok inkább Daniel Ricciardo és Carlos Sainz nevét emlegetik.

Ricciardo 2020 végéig a Renault-é, utána még kérdéses Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Ricciardo 2018-ban nagy megdöbbenést keltett, hogy a Red Bulltól a Renault-hoz igazolt, ezzel tavaly beleszürkült a középmezőnybe. Akkor nem tudott a Ferrari látóterébe kerülni, de elképzelhető, hogy Vettel esetleges távozása esetén az ő neve is felmerül a Scuderia jelöltjei között. Alain Prost, a Renault F1-es csapatának igazgatója számít is erre.

– nyilatkozta a korábbi négyszeres világbajnok a Canal+ műsorában. – Nincs opciónk a szolgálataira a 2021-es szezonra vonatkozóan, úgyhogy ő a saját szerencséje kovácsa, de egyeztetünk azért – árulta el. – A piac leállt a jelenlegi helyzet miatt, de az idő halad. Lehetséges, hogy változatlan marad a status quo, mert a csapatok a bizonytalanság közepette inkább a stabilitásra hajtanak majd.”

Vettel helyett felmerülhet Ricciardo is a Ferrarinál Forrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

Prost ki is mondta, hogy elsősorban a Ferrari megjelenésétől tart, a francia legenda úgy vélte, Ricciardót „nyilvánvalóan csábítaná egy ajánlat a Ferraritól”, de azt sem zárta ki, hogy az ausztrál pilóta a csapat tagja marad. „Daniel azt mondta nekünk, hogy nálunk folytatná és befejezné, amit együtt elterveztünk. Majd meglátjuk!”

A piac kulcsfigurája továbbra is Vettel, aki maradna a Ferrarinál, de kérdés, el tudja-e fogadni a várhatóan alacsonyabb fizetést és rövid időtartamú szerződésajánlatot.

„Úgy gondolom, a Ferrarin múlik, hogy meg akarják-e tartani Vettelt – nyilatkozta Paul di Resta, a Sky Sports szakértője. – Nem hiszem, hogy Vettel bármiről is dönthet. El kell fogadnia, amit kap, és ez lehet, hogy kiszorítja őt. Amikor Sebastian formában van, mindenki jól járna vele, de ha nincs, akadnak mások is szerződés nélkül, akiket a Ferrari ugyanúgy megszerezhet.”