Hamilton reméli, jobbá válik a világ a koronavírus-járvány után

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Barcelona teszt 3. nap
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP greets fans in the Paddock during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton az Instagramon fejtette ki, hogy az embereknek mire kellene odafigyelniük a koronavírus-járvány után ahhoz, hogy a világ ne ugyanott folytassa, ahol a járvány előtt abbahagyta. A Mercedes világbajnokának a versenyzés is nagyon hiányzik.

Lewis Hamiltontól nem állnak távol az elmélkedő hangvételű posztok a közösségi médiában, a hatszoros világbajnok olykor a Forma-1-től teljesen eltérő témában is meg szokott nyilvánulni, mint például a vegán életmód, vagy a környezetvédelem. Most egy kicsit erről és egy kicsit arról is posztolt, elárulta, hogy nagyon hiányzik neki a versenyzés, majd arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy a koronavírus-járványt saját maguk fejlesztésére használják, és teremtsenek jobb világot.

Hamiltonnak hiányzik az F1 Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

Hamiltonnak az idei lesz a tizennegyedik szezonja a Forma-1-ben, a versenyzést azonban értelemszerűen jóval korábban kezdte, és azóta nem is hagyott ki egy évet sem, így a mostani kényszerszünet őt is megviseli. „Minden nap hiányzik a versenyzés – írta egy Instagram-posztban. – Ez az első alkalom 8 éves korom óta, hogy nem kezdtem el a szezont.

De mindig lehet pozitívumokat találni ezekben az időkben. Most mindannyiunknak van ideje végigtekinteni az életen, a döntéseinken, a céljainkon, a körülöttünk levő embereken és a karrierünkön."

Utóbbi mondat magára Hamiltonra is igaz, hiszen komoly döntés előtt áll, az év végén ugyanis lejár a szerződése a Mercedesszel. A Sky Sportsnak adott korábbi, de csak most megjelent interjúban ezzel kapcsolatban elmondta, pályafutása utolsó fejezete lehet a most következő. Hogy ezután mihez fog kezdeni, azt talán még ő sem tudja, a környezetet és az állatokat azonban alighanem ezután is védi majd, mostani posztja második része is erről szólt.

Hamilton elmélkedős posztja az Instagramon

A hatszoros világbajnok reméli, hogy miután újraindul az élet a világban, az emberek mások lesznek, mint a koronavírus-járvány előtt. „Manapság tisztább az ég, kevesebb állatot mészárolnak le kedvtelésből, pusztán azért, mert kisebbek az igényeink és mindenki otthon marad.

Jöjjünk ki belőle megújulva, új erőre kapva, fittebben, egészségesebben, nagylelkűbben, kedvesebben, jobban törődve a világ és a benne élő emberek iránt! Remélem, hogy mindannyian ezt fogjuk tenni."