Hamilton szerint F1-es pályafutása utolsó szakasza következhet

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP speaks to the media during a press conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elsősorban nem a pénzügyek motiválják Lewis Hamiltont, miközben lehetséges, hogy pályafutása utolsó F1-es szerződéskötésére készül. Egy korábban rögzített interjúban beszélt erről.

Ritkán fordul elő, hogy egy hónapokkal ezelőtt rögzített interjú még frissnek hat úgy is, hogy közben nem vált a történelem részévé. A koronavírus miatt ez a furcsa helyzet is előállt, hiszen Martin Brundle márciusban rögzített interjúja Lewis Hamilton és Toto Wolff részvételével még most is időszerű, hiszen a Forma-1 malmai leálltak a kényszerszünet okán.

A Sky Sports már az eredeti idénynyitó előtt csepegtetett részleteket a formabontó beszélgetésből, hétfőn este pedig közzétették a teljes interjút, amelyben Brundle elsősorban a pilóta és csapatfőnök kapcsolatának részleteit igyekszik körüljárni. Ennek részeként kiderült, hogy Hamilton csak rövid távon tartaná vonzónak a Ferrarit és nem harácsolásra készül szerződéshosszabbítás címén.

Hamilton a Mercedes versenyzője, valószínűleg az is marad Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Sokkal fontosabbnak tartja, hogy a szerződése megengedje a részvételét a versenyzéshez nem kötődő projektekhez, például az együttműködést Tommy Hilfigerrel. Úgy vélte, ennek érdekében csak apró módosításokra lesz szükség a szerződésében, és nem a pénzügyek jelentik a szűk keresztmetszetet.

„Az ember élete minden évben változik és a következő ötéves terv mindig másmilyen lesz. Nyilvánvaló, hogy talán a sportágamban töltött utolsó időszakomba lépek, és persze pénzügyileg mindent ki akarok hozni ebből, de inkább az eredmények lényegesek. Ez a kalandomról és a végső célról szól, valamint azokról a dolgokról, amelyek kiegészítik ezt.”

Hamilton és Tommy Hilfiger Forrás: Imaginechina/Pan zhiwei - Imaginechina/Pan Zhiwei

Hamilton méltatta Wolffot, szerinte „talán senki más nem engedte volna meg azt, hogy Tommyval dolgozzak”, és úgy véli, az együttműködés végül a Mercedesnek is a hasznára vált. „Egy kis színt hoztunk a dologba. Előtte csak fekete-fehér csapat voltunk, manapság már színek is vannak az ingeken, pedig a Mercedes nem ilyen volt a múltban. A márka ettől is rugalmasabb és vonzóbb lesz.”

Wolff és Hamilton viccelt azzal, hogy az interjú előtt már küldtek egymásnak javaslatokat az új szerződés összegével kapcsolatos elképzeléseikről, de komolyabbra fordítva a szót a csapatfőnök elmondta, tiszteletben tartja Hamilton helyzetét és úgy érzi, a pilóta is megérti, hogy a csapatnak és az anyavállalatnak milyen lehetőségei vannak.

Wolff és Hamilton az F1 történetének legsikeresebb párosa Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Mindenféle sporttevékenységben a sportolóknak megvan a maguk törzsideje, és teljesen elfogadom, hogy versenyzőként az ember talán a 40-es éveiig van a csúcson, és kétségtelennek tartom, hogy Lewisnak lesz egy második pályafutása is, bármi is legyen az. Ezért is tartom tiszteletben azt, hogy fontosan a pénzügyi tényezők, és az, hogy a jövőbeli vállalkozásokra félre tudjon tenni.”

„Ugyanakkor Lewis is ismeri a csapat korlátait és azt, hogy mire kell költenünk. A Daimler sincs könnyű helyzetben manapság, ezért is fordulhat elő, hogy szinte már tudjuk, hol végződik majd az egyeztetés, amikor elkezdjük. A pénzügyekkel sohasem volt gond.”