Vágólapra másolva!
Vasárnap Charles Leclerc újabb győzelmet ért el az F1 esport-sorozatában, miközben Sebastian Vettel is elkezdett ismerkedni a szimulátorozással. Kimi Räikkönen nem követi a példájukat.

Igazi nagydíjak híján szimulátorozással kötik le magukat azok a versenyzők, akiknek hiányzik a heti rendszerességű versenyzés. Elsősorban a fiatal generációt kötik le a különböző szoftverek, többségük az F1 hivatalos futamain vesz részt, de akadnak indulók más, olykor pénzdíjas küzdelmeken is.

A fiatalok mellett több veterán is szerencsét próbált, akadnak köztük már világbajnokok is, például Emerson Fittipaldi vagy Jenson Button. Lehetséges, hogy a jövőben Sebastian Vettel is felbukkan, miután a német pilóta elárulta, ő is beszerzett otthonra egy szimulátoros konfigurációt.

Vettelnek nem ismeretlen a szimulátorozás, de napi szinten nem foglalkozik ezzel Forrás: AFP/Pedro Pardo

„Az az igazság, hogy néhány nappal ezelőttig nem volt [otthon] szimulátorom, ezért nem éreztem a csábítást – nyilatkozta egy videós sajtóbeszélgetésen. – Sokat hallottam már erről, ezért úgy gondoltam, kipróbálom. Nem hiszem, hogy pályafutást építek a szimulátor-versenyzésben, inkább csak szórakozásból próbálkozom.”

Vettel elmondta, a napi rutinjának része, hogy reggel átnézi a napilapokban a sporthíreket, így arról is értesült, hogy csapattársa, Charles Leclerc győzelemmel kezdett az F1-es esport-versenyeken. „Én viszont még mindig mókás dolognak tartom ezt. Tisztában vagyok azzal, hogy vannak, akik nagyon komolyan veszik ezt és sok időt szánnak rá, de én sok más dolgot is élvezek.”

Leclerc sikereit úgy ünneplik Maranellóban, mintha nagydíjakat nyerne

A német pilóta kijelentette, hiányzik neki a vezetés élménye, szerinte ezt semmi sem adhatja vissza. Ezen a véleményen van Kimi Räikkönen is, aki a Corriere della Sera hasábjain kijelentette, őt nem érdekli az otthoni szimulátorozás. „Inkább várok, amíg visszatérhetek az igazi pályákra” – szögezte le a 2007-es világbajnok.

Leclerc viszont újabb sikere után lelkesen posztolt a Twitterre, de azért ő is kiemelte, hogy akadnak furcsaságok a jelenlegi helyzetben.

„Igazából nagyon élvezem a játékot és a közvetítést – írta. – Még élvezetesebb, amikor győzök. A futam utáni ünneplés viszont kissé más érzést kelt. Kevésbé csillogó kikapcsolni a számítógépet és elmenni tésztát főzni, mint pezsgőt locsolni a dobogón” – árulta el.