Pérez: Minden F1-es körrekord megdől az idén

Forma-1, Sergio Pérez, Racing Point, Barcelona teszt 2. nap
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 20: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Racing Point RP20 Mercedes on track during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 20, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Átírhatják a rekordok könyvét az idei F1-es autók: még sohasem voltak ennyire gyorsak, ráadásul a középmezőnyt erősítő Racing Point pilótája, Sergio Pérez szerint az idei autója az eddigi legjobb is.

Két szempontból is a legek szezonjára készülünk az idén a Forma-1 kapcsán: a szabályok és a gumik változatlansága miatt 2020-ban minden idők leggyorsabb autói lépnek pályára, emellett a legdrágábbnak is ígérkezett az év az átfogó szabályváltozásokra való felkészülés miatt.

Noha az új korszak kezdetét 2022-re halasztották, a drágaság a koronavírus miatt így is bejött, és az is valószínű, hogy ha lehet majd versenyeket rendezni, az autók új mércét állítanak majd a tempó terén. Erre számít Sergio Pérez, a Racing Point pilótája is.

Pérez szerint az idei autók az eddigi legjobbak, a Racing Point versenyképessége miatt pedig külön lelkes Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„A Forma-1 történetének leggyorsabb autóit vezetjük – idézte a mexikói pilótát az F1 hivatalos weboldala. – El sem tudják képzelni a sebességünket a tempós kanyarokban. Össze sem lehet hasonlítani az előző évekkel. Az időmérős körök lenyűgözőnek ígérkeznek. Az idén minden körrekordot meg fogunk dönteni.”

A rekorddöntésre az idén és jövőre is jó esély van, mivel a csapatok megállapodtak, hogy a várhatóan lassabb autókat eredményező szabályváltozásokat csak 2022-től vezetik be, jövőre pedig az idei autók finomított, de csak korlátozottan továbbfejlesztett változatait használják majd. Ez jó hír lehet Péreznek, aki úgy véli, a Racing Point idei autója, az RP20-as az eddigi kedvenc autója.

A Racing Point még pénteken reggel is készült az Ausztrál Nagydíjra, a silverstone-i csapat vállalta volna a versenyzést Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

„Valamelyik nap beszéltem Otmar [Szafnauer csapatfőnökkel] és Tom [McCullough-val], a főmérnökünkkel, és mondtam nekik, hogy a pályafutásunk során először versenyképes autónk van” – utalt az RP20-asra, ami feltűnően emlékeztet a tavalyi Mercedesre, a rossznyelvek szerint egyszerűen lemásolták a 2019-es Ezüstnyilat.

„Azt nyilvánvalóan nem tudhatjuk, mennyire versenyképes, de azt igen, hogy [a teljesítménye] igencsak bizalomgerjesztő – árulta el. – Ebből a szempontból nagyon-nagyon fájdalmas volt Melbourne-ben lenni, tudva, hogy milyen alaposan felkészültünk és azt, hogy mennyire jó autó van alattunk. Ez mindenkinek fájó időszak, össze kell tartanunk” – vélte.