Stroll azonnali sikereket vár az Aston Martintól

Forma-1, Aston Martin logó
GENEVA, SWITZERLAND - MARCH 06: Aston Martin logo is displayed during the second press day at the 89th Geneva International Motor Show on March 6, 2019 in Geneva, Switzerland. (Photo by Robert Hradil/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin 2021-től gyári istállót indít a Forma-1-ben, a brit cégben tulajdonrészt vásároló, valamint a Racing Point F1-es istállóját tulajdonló konzorcium élén álló Lawrence Stroll pedig rögtön jó eredményeket akar elérni a silverstone-i együttessel.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, az Aston Martin hivatalosan is megerősítette, hogy a Racing Point-istálló átvételével 2021-től gyári csapattal tér vissza a Forma-1-be, ahol korábban rövid ideig már versenyzett, de még csak pontot sem tudott szerezni. Az Aston Martinban részesedést vásárló, egyúttal a Racing Pointot tulajdonló Lawrence Stroll vezette konzorcium célja, hogy azonnal az élmezőnyben harcoljon a patinás márka logójával ellátott versenygépekkel.

– jelentette ki Stroll. – Szerintem az Aston Martin beszállása a legizgalmasabb dolog, ami a Forma-1-gyel az utóbbi időben történt, a sportág összes részvényesének hihetetlenül izgalmas, különösen a szurkolóknak az. Nem tudok elképzelni jobb nevet egy Forma-1-es csapatnak."

Az Aston Martin 2021-től lesz a mezőny tagja Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Hradil

Stroll arról is beszélt, hogy az Aston Martin – miként tette azt eddig a Red Bull szponzoraként – reklámcélokra fogja használni a Forma-1-et, hogy így növelje ismertségét és eladásait világszerte. „A befektetői stratégiánk a Forma-1-et teszi a globális marketing-stratégiánk központi elemévé, teljes mértékben logikus lépés átnevezni a Racing Pointot erre a célra. Az Aston Martin történelme során nagyon sikeres volt a motorsport különböző vállfajaiban, most pedig megvan a lehetősége, hogy gyári csapata legyen a Forma-1-ben.

A héten az Aston Martin Lagonda 536 millió fontos tőkeinjekciót hagyott jóvá, ami a koronavírus-járvány okozta válságon hivatott átlendíteni a céget. Stroll hangsúlyozta, hogy „hosszú távon eltökélt" a Forma-1 mellett, ezért

nem kell attól tartani, hogy a pénzügyi nehézségek miatt nem tud megvalósulni az Aston F1-es projektje, sőt, már a 2020-as szezonban is fejlődést vár a csapattól megnövekedett források miatt.

„A Silverstone-ban dolgozó férfiak és nők igazi versenyzők, az eltökéltségük és szellemiségük az egyik fő érv amellett, hogy befektettem a Forma-1-es csapatba. Megérdemlik a lehetőséget, hogy 30 év után ők képviseljék ezt a legendás márkát. Folytatni fogjuk a befektetést, hogy mindenkinek megadjuk a szükséges forrásokat, ebben az évben Racing Pointként fogjuk látni ezeknek az erőfeszítéseknek a megtérülését."

Rögtön eredményeket akar Forrás: DPPI/Dppi

Stroll nem titkolta, hogy az Aston Martin gyári csapatától azonnali sikereket vár. „Az Aston Martin névvel nagyobb nyomás és nagyobb elvárások jönnek.

Nincs kétségem afelől, hogy a silverstone-i csapat felnő a kihíváshoz, és büszkévé teszi ezt a nevet – jelentette ki, majd hozzátette, a mostani időszakban azonban nem ez a legfontosabb. – Szerintem nincs olyan terület az életben vagy az üzletben, amelyet nem érint ez a pusztító járvány. A versenyző közösség a lehető legjobb tudása szerint alkalmazkodik. Természetesen mindannyiunkat frusztrál, hogy nem versenyezhetünk, de mindannyian megértjük a tágabb összképet ebben a globális harcban, és ezért otthon maradunk."