Vágólapra másolva!
Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke nem várta volna meg a 2019-es szezont, és már egy évvel korábban útilaput kötött volna Kimi Räikkönen talpára, hogy helyet adjon az akkor még teljesen újonc Charles Leclerc-nek.

A Forma-1-ben korábban a Benettonnal és az abból létrejövő Renault-val is két-két világbajnoki címet nyerő Flavio Briatore volt az F1 hivatalos podcastjának vendége. A 69 esztendős playboy nem hazudtolta meg önmagát, és ahogy mindig is tette, most is kertelés nélkül mondott véleményt arról, amiről kérdezték. Az olasz ex-csapatfőnök többek között annak a Ferrarinak is odaszúrt, amelyiknek Bernie Ecclestone szerint ő lenne az ideális vezetője, majd kijelentette, hogy a mostani mezőny nem túl erős, mert csak két igazán jó pilóta van benne.

Räikkönen túl sokáig maradt? Forrás: DPPI/Florent Gooden

Briatore a jelek szerint nagyon kedveli a Ferrari által a 2019-es szezon előtt szerződtetett Charles Leclerc-t. A fiatal monacói 2018-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, miután 2017-ben bajnok lett a GP2-ben, Briatore azonban már ekkor, újonc évében a vörösök autójába ültette volna az Alfa Romeo helyett, mondván teljesen felesleges volt még egy évet hagyni a korosodó Kimi Räikkönennek. „Leclerc fiatal, nagy golyói vannak, ezt meg is mutatja.

Én már akkor megkockáztattam volna Leclerc-t, mert ő egy nagyon-nagyon jó pilóta" – mondta az olasz.

Sokan a jövő világbajnokát látják Leclerc-ben és azt várják, hogy ő és Max Verstappen fogják meghatározni a Forma-1 következő éveit, Briatore azonban Verstappent még egy polccal feljebb helyezi, Lewis Hamilton mellé. „Verstappen az igazán elképesztő, fantasztikusan előz, egy igazi gladiátor."

Schumachernek Sennával is meg kellett küzdenie Forrás: AFP/Pascal Pavani

Noha Hamiltont is elismeri, szerinte nem feltétlenül lehet a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel összevetni a Mercedes versenyzőjét, mert a mostani mezőny nem olyan jó, mint a 30 évvel ezelőtti. „Michael a nagyfiúkkal csatázott, az olyanokkal, mint Senna. Fel kell ismerni, hogy amikor Michael megérkezett a Forma-1-be, kemények voltak az ellenfelei. Olyanokról beszélünk, mint Nigel Mansell vagy Senna.

Briatore szerint kellene valaki, aki nyomást helyez a hatszoros világbajnokra, mert akkor ő is ugyanúgy hibázni fog, mint Schumacher vagy Alonso. „Ez mindenkinek ugyanaz. Amikor Schumachert megszorongatták, hibázott. Amikor Fernandót megszorongatták, hibázott. Mindenki hibázik. Hamilton az egyike a jelenlegi két sztárnak. A másik Verstappen."