Hamilton: Felelőtlen és önző, aki szükségtelenül közösségbe megy

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on during a press conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton rosszalja azoknak a hozzáállását, akik bár megtehetnék, mégsem maradnak otthon. A brit pilóta szerint a munkájukkal az egészségüket kockáztató emberek a mostani időszak igazi hősei.

A koronavírus-járvány következtében egyre több kormány ösztönzi arra a lakosságot, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, hogy ezzel is megfékezzék a fertőzés továbbterjedését. Néhány területen már kijárási tilalmat is bevezettek, de ahol ez csupán javaslat formájában van érvényben, ott nem mindenki tartja be.

Ez ellen szólalt fel Lewis Hamilton, aki maga is önkéntes karanténban van Ausztráliában, miután két olyan emberrel is találkozott, akik később pozitív tesztet produkáltak. A hatszoros világbajnokot elkeserítik a halálesetekről szóló híradások, ugyanakkor tisztában van vele, hogy az átlagember nem sokat tehet a betegség terjedése ellen. Sokan azonban még az elvárható óvintézkedéseket sem hajlandóak megtenni.

A helyiek pont egy Hamilton arcképével díszített villamosra szállnak fel Amszterdamban Forrás: Getty Images/2020 Yuriko Nakao/Yuriko Nakao

„Tudom, hogy a legtöbbünknek fogalma sincs arról, hogy miért és hogyan fajult idáig a helyzet, és semmit nem tehetünk ellene. Kivéve azt, hogy megpróbáljuk elzárni magunkat a társadalomtól, ezáltal nem kapjuk el és nem adjuk tovább [a vírust]. Ennek ellenére továbbra is rengetegen járnak különböző klubokba és bárokba, és nagy létszámú összejöveteleken vesznek részt. Személy szerint úgy gondolom, hogy ez nagyon felelőtlen és önző viselkedés” – írta saját Instagram-oldalán.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy otthon maradjon, Hamilton szavai nyilvánvalóan nem rájuk vonatkoztak.

Sőt, a Mercedes versenyzője kiemelte, hogy saját családja mellett elsősorban azokért a boltban dolgozókért, futárokért, orvosokért és nővérekért imádkozik, akik egészségük kockáztatásával tartják működésben országukat. Hozzátette, az ő szemében ezek az emberek igazi hősök.

Hamilton szörfözni ment az Ausztrál Nagydíj helyett, két nappal azután, hogy Justin Trudeau kanadai elnök feleségéről kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Sophie Grégoire Trudeau és Hamilton március 3-án jótékonysági eseményen találkozott egymással

Hamilton azt tanácsolta követőinek, hogy ezekben a hetekben mindenki szálljon magába, és gondolkodjon el, hogyan lehetne jobbá tenni a jövőt. A brit versenyző bízik benne, hogy a világ levonja a megfelelő tanulságokat.

Hamilton mellett csapattársa, Valtteri Bottas is önkéntes karanténba vonult, és onnan jelentkezett. A finn pilóta Twitteren közzétett videójában szintén felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre. A 30 esztendős versenyző hozzátette, ebben a nehéz időszakban is meg lehet találni a pozitívumokat, főleg, ha az ember a szeretteivel van együtt.

Hamilton bízik benne, hogy a járvány valamelyest megváltoztatja a közgondolkodást Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Azt nem tudjuk, hogy az egyes pilóták meddig zárják el magukat a társadalomtól, de az biztos, hogy legkorábban június közepén, Kanadában láthatjuk őket legközelebb versenyezni, miután hétfőn hivatalossá vált, hogy az első hat futamhoz hasonlóan az Azeri Nagydíjat is el kellett halasztani. (A hetedik, monacói versenyt véglegesen törölték a naptárból.)