Vettel a McLarenhez, Sainz a Ferrarihoz tart 2021-re?

Forma-1, Carlos Sainz, Sebastian Vettel, Spanyol Nagydíj, Ferrari, McLaren
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Carlos Sainz of Spain and McLaren F1 and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Noha jelenleg leginkább az foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, hogy mikor indulhat el az idei szezon, előbb-utóbb a pilótakeringő is kezdetét veszi, amelynek egyik nagy kérdése az lesz, hogy Sebastian Vettel marad-e a Ferrarinál. A négyszeres világbajnok adott esetben a McLarennél is kiköthet.

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, tartja a jól ismert mondás, amely F1-es pletykák esetében is már unalomig elcsépelt. Sok esetben később bebizonyosodik, hogy valóban volt valóságalapja a szóbeszédnek, míg sok esetben ennek az ellenkezője lesz az igaz. Érdekes lesz látni, hogy Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban mi az, ami végül valóra válik, a négyszeres világbajnoknak az idei év végén ugyanis lejár a szerződése a Ferrarival, és a Scuderia hiába van azon, hogy minél előbb meghosszabbítsa azt; amíg ez nem történik meg, Vettel jövője nyitott kérdés. Valószínűleg egészen addig az olyan pletykáknak sem lesz vége, minthogy a 32 esztendős német pilóta 2021-től a McLarennél versenyezhet.

Vettelnek akár a McLaren is opció lehet 2021-re? Forrás: NurPhoto via Getty Images/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója korábban úgy vélekedett, hogy Vettel kisebb csapdába esett az átigazolási piacon, mivel a Ferrari elkötelezte magát Charles Leclerc, ők pedig Max Verstappen mellett, így a három topcsapatból csak a Mercedes lehet számára esetleg opció, de ehhez 2020-ban le kell győznie Leclerc-t. Az F1-insider.com meg nem nevezett forrásra hivatkozva azonban egy másik lehetőséget is bedobott, mégpedig a tavalyi évben rengeteget fejlődő, végül a konstruktőri pontverseny negyedik helyén záró McLarent. „[Andreas] Seidl, [a McLaren csapatfőnöke] jól ismeri Vettelt a BMW-s időkből.

– nyilatkozta a meg nem nevezett személy.

Vettel honfitársa és barátja, az ex-F1-es pilóta Timo Glock szintén lát rációt a McLarenhez való szerződésben,

nem utolsósorban a Ferrari és az FIA titkos paktuma körül kialakult botrányt is olyan dolognak tartja, ami a csapatváltásra ösztönözheti a négyszeres világbajnokot.

„Talán le fogja vonni a következtetéseket mindebből. El tudom képzelni, hogy azt mondja, ennyi volt a Ferrarinál töltött idő. Seidl személyében a McLarennek német csapatfőnöke van, akinek az irányításával javuló tendenciát mutatnak. Nagyon is el tudom képzelni ezt a párost, Seidl egyértelműen örülne egy tapasztalt német pilótának a csapatban"– nyilatkozta Glock.

Vettel és Sainz akár helyet is cserélhetne Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A tavalyi év végén olyan pletykák is felröppentek, melyek szerint a McLarennél újjászülető Carlos Sainz 2021-től a Ferrari versenyzője lehet, adott esetben akár helyet cserélve Vettellel. Martin Brundle, szintén korábbi F1-es pilóta, jelenleg a Sky Sports szakkommentátora nagyon jó véleménnyel van Sainzról, és szerinte nem lenne ördögtől való a Ferraritól a spanyol megkörnyékezése.

Szerintem nagyon közel volt a teljesítménye Verstappenéhez, amikor csapattársak voltak a Toro Rossónál. Ott közbeszólt a politika, az apukák egymásnak feszültek, a Red Bull pedig Verstappen mellett döntött, szerintem más is ezt tette volna a helyükben, ugyanakkor Carlos nagyon közel volt hozzá."

Maga Sainz még a téli tesztek során azt mondta: „természetesen jó hallani, hogy az emberek Olaszországban rólam és a lehetséges Ferrarihoz szerződésről beszélnek, ezt elismerésnek veszem, de jelenleg a McLarenre koncentrálok."