Vettel úgy érzi, a Ferrari nem támogatta eléggé kanadai büntetésekor

Forma-1, Kanadai Nagydíj, Sebastian Vettel, Ferrari
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 09: Second placed Sebastian Vettel of Germany and Ferrari swaps the number boards at parc ferme during the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 09, 2019 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója elárulta, hogy Sebastian Vettelt zavarta, hogy a Ferrari nem támogatta őt eléggé a tavalyi Kanadai Nagydíjon történt vitatható büntetést követően, ami a német pilóta győzelmébe került. Ecclestone úgy érzi, barátjának az sem tett jót, hogy a Scuderia Charles Leclerc-t favorizálta.

Sebastian Vettel 33 éves lesz a nyáron, ami azért még nem számít olyan korosnak a Forma-1-ben, de a négyszeres világbajnok így is a mezőny harmadik legidősebb tagja Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton mögött. A Ferrari németje még az Ausztrál Nagydíj előtt adott interjúban elárulta, hogy már vannak ötletei, hogy mihez kezd, amikor majd abbahagyja a versenyzést a Forma-1-ben, előtte azonban még eltökélt szándéka, hogy világbajnoki címet nyerjen a vörösökkel, amihez Charles Leclerc-t is le kell győznie. Jóbarátja, Bernie Ecclestone szerint tavaly azért nem sikerült neki megelőznie csapattársát, mert egyszerűen rossz munkát végzett, ugyanakkor a csapat sem mindig állt mögötte.

Vettel július 3-án lesz 33 éves Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Robert Cianflone

A Forma-1 jelenleg 89 éves korábbi ügyvezető igazgatója köztudottan jó barátságot ápol Vettellel, akivel amikor találkozik, backgammonozni is szokott, emellett pedig őszinte beszélgetéseket folytat, ahogy az barátok között illik. A nyilvánosság előtt rendszerint megvédi a Ferrari pilótáját, a tavalyi, hibákkal teli szezonja után négyszemközt azonban megmondta neki, ez bizony nem volt bajnokhoz méltó teljesítmény.

– nyilatkozta Ecclestone a Daily Mailnek. – A Ferrari Leclerc-t favorizálta, ez száz százalék. Beleszerettek az egyik pilótájukba, a másiknak ez pedig nehéz helyzetet teremtett. Sok dolog Sebastian ellen volt."

Ecclestone elárulta, Vettelnek nem esett jól, hogy kanadai büntetése után csapata nem állt ki jobban mellette,

Leclerc-ről pedig elmondta, szerinte Vettelnek nem kell attól félnie, hogy csapattársa sokkal jobbá válik annál, mint amilyen tavaly volt.

A Kanadában történtek felidegesítették Sebastiant. Azt gondolta, hogy a Ferrarinak jobban mögé kellett volna állnia, nagyobb eltökéltséget mutatnia az ügyben. Igaza van."

Ecclestone barátjaként megmondja Vettelnek, ha nem úgy teljesít, ahogy kellene Forrás: Getty Images/2019 Martin Rauscher/Martin Rauscher

A gyengébb teljesítmény és az esetleges nézetkülönbségek ellenére a Scuderia azon van, hogy jövőre is megtartsa az idei év végén lejáró szerződésű Vettelt, a tárgyalásokat minél előbb szeretnék lezárni. Hogy milyen időtartamra hosszabbítanának vele, az majd kiderül,

Vettel mindenesetre úgy tervezi, hogy már csak pár évig lesz a mezőnyben.

„Gondoltam már rá, hogy mi lesz öt év múlva, és manapság is gondolok. Van már ötletem. Realista vagyok, nem akarok még tíz évet az F1-ben eltölteni – nyilatkozta a Motorsport.com olasz kiadásának. – A sportolóknak behatárolt az idejük, legyen szó futballról, teniszről, vitorlázásról vagy autósportról, az ember tudja, hogy csak bizonyos számú évig csinálhatja. Egyes sportágakban rövidebb, másokban hosszabb az ember karrierje, de tudjuk, mielőtt belevágnánk, hogy véges az időnk, még ha fiatalon nem is gondolunk erre."

Hogy mihez kezd, ha majd egyszer kiszáll az F1-ből, még maga sem tudja, mindenesetre azt sem zárta ki, hogy az nem fogja egyben a versenyzői karrierje végét is jelenteni.

kívül ezen a világon. Vannak ötleteim, de még nem döntöttem, hiszen még mindig a Forma-1-ben versenyzem."