Vágólapra másolva!
A hétfő délutáni bemutató előtt már szombaton kiszivárgott a Racing Point idei autójának megjelenése. Az eddigi névadó szponzor nem látható az autón.

Hétfőn délután rendezik a Racing Point idei bemutatóját Ausztriában, a csapatot szponzoráló BWT otthonában, de a rendezvényen megjelenő autóról már szombaton felbukkantak kémfotók a Reddit F1-es fórumán. Ezek alapján úgy tűnik, a silverstone-i istálló a tavalyi modellt állítja ki, de már az idei színekkel.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rózsaszín határozza meg az autó külső megjelenését, de lényeges különbség, hogy eltűnt az autóról a tavalyi névadó szponzor, a SportPesa. A kenyai vállalat tavaly került nehéz helyzetbe, miután új sportfogadási törvényt léptettek életbe, ezért először a helyi, majd a nemzetközi szponzorációs együttműködéseket is leállították.

Leaked Racing Point 2020 Car/livery from r/formula1

Ennek következtében minden számottevő reklámfelületet a BWT hirdetései foglalnak el, az orrkúpon a tulajdonosi konzorciumot vezető Lawrence Stroll és üzlettársai érdekeltségei jelennek meg, Sergio Pérez mexikói partnerei a pilótafülke szélén és a hátsó szárny véglapjain láthatók. Apró optikai trükk az orrkúp elejének fekete fényezése, amitől kecsesebbnek tűnik az autó.

A 2020-as szezon lesz az utolsó, amikor az istálló a semmitmondó Racing Point nevet használja, egy nemrég megkötött üzlet következtében 2020-tól Aston Martin F1 Team néven szerepel majd a csapat, az idei évhez hasonlóan Mercedes-motorokkal. Az autókat Pérez és Lance Stroll vezeti majd, a cél feltehetőleg a konstruktőri világbajnokság 4. helyének visszaszerzése lesz.