Hamilton őszintén vallott kapcsolatáról édesapjával

Forma-1, Lewis Hamilton, Anthony Hamilton
LONGFIELD, ENGLAND - APRIL 07: Formula One World Champion Lewis Hamilton and his father Anthony Hamilton visit the garage of Nicolas Hamilton of ROKiT Racing with Motorbase Ford before the Kwik Fit British Touring Car Championship at Brands Hatch on April 07, 2019 in Longfield, England. (Photo by Ker Robertson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton viszonya édesapjával nem volt mindig felhőtlen, egy időben nem is beszéltek egymással, mostanra viszont rendezték nézeteltéréseiket. A Mercedes versenyzője érzelmes posztban vallott kettejük kapcsolatáról.

Amikor megérkezett a Forma-1-be, ő és az édesapja elválaszthatatlanok voltak. Egy ember volt, aki nem hiányozhatott a McLaren garázsából a futamokon és motorhome-jából a versenyhétvégéken Lewis Hamilton mellől, ez pedig az édesapja, Anthony Hamilton. A 2007-ben a McLarennél bemutatkozó pilóta mindig is hangoztatta, hogy édesapjának köszönheti a legtöbbet, ő dolgozott több műszakban azért, hogy a család finanszírozni tudja a kis Lewis gokartos éveit, ami végül a 13 éves korában a McLarennel megkötött szerződéshez vezetett.

A 2010-es szezonban azonban törés következett be kettejük kapcsolatában, Lewis ugyanis úgy döntött, többé nincs szükséges apja tanácsaira – aki addig a menedzsere is volt egyben – és már nem szeretné, ha mindenhol ott lenne a sarkában. Apa és fiú eltávolodott egymástól, olyannyira, hogy egy ponton túl már nem is beszéltek egymással. Az utóbbi pár évben azonban Anthony újra fel-feltűnt az F1-es paddockban, úgy nézett ki, hogy rendeződik kettejük kapcsolata. Hogy mindez végül így történt, azt a hatszoros világbajnok egy igen érzelmes Instagram-posztban tudatta a világgal.

Forma-1, Lewis Hamilton, Anthony Hamilton Forrás: AFP

A Mercedes versenyzőjét a közösségi médiában követők először január 23-án láthattak az idén közös képet vele és édesapjával. „Emiatt az ember miatt vagyok minden, ami vagyok. Az apám" – írta a fénykép alá Hamilton. A következő közös fotó január 27-én került fel, egy kocsiban láthatók ketten (valamint a háttérben Angela Cullen, Hamilton személyi edzője). „Az apám eljött velem edzeni az elmúlt héten. Ezek mi vagyunk, ahogy csak cirkálunk nagyszerű zenét hallgatva és jól érezzük magunkat. Mindenkinek szeretetet és pozitív energiát küldök" – szólt az újabb képaláírás.

A két közös fotót végül követte egy harmadik, amelyhez már igen hosszú kommentárt fűzött a címvédő,

saját és édesapja elhidegülésén majd egymásra találásán keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy a család a legfontosabb.

„Az utunk nem volt könnyű, családként és egyénileg is rengeteg akadállyal kellett szembenéznünk. Az apámnak és nekem nem volt a legzökkenőmentesebb a kapcsolatunk. Olyan keményen dolgoztunk, hogy jó lehetőségeket teremtsünk a családunknak, miatta tartok ma ott, ahol tartok."

Hamilton és édesapja

„A siker keresése közben, az ezzel járó nyomás alatt, annyira elmerültünk annak hajszolásában, hogy elfelejtettük, ami a legfontosabb, a kapcsolatunkat.

Az elmúlt években újra egyre közelebb kerültünk egymáshoz, ezen a télen pedig megkértem az apámat, hogy látogasson meg, hogy egy kis időt tölthessünk együtt, csak mi ketten."

„Korábban nem csináltunk ilyet, ezért annyira boldoggá tett, hogy végül minőségi időt tölthettem vele. Csak meg szerettem volna osztani ezt veletek. A család a legfontosabb dolog a világon. Nem választhatjuk meg a családunkat, de működőképes kapcsolatot alakíthatunk ki velük. Nem számítanak a nézetkülönbségek, ők azok, akik ott lesznek, amikor semmitek sincs."

A jelek szerint kimondottan jól sikerült a hatszoros világbajnok téli felkészülése, saját elmondása szerint ugyanis a tavalyi 78 kg helyett most 73 kilósan várja a tesztelés kezdetét, ugyanakkor még szüksége van némi zsír elégetésére és egy kicsit több izomra.