Red Bull: A változatlan szabályok révén küzdhetünk a riválisainkkal

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az elmúlt 5-6 év során most van a legjobb esélye a Red Bullnak arra, hogy megküzdjön a közvetlen ellenfeleivel. Max Verstappen örül, hogy a jövőjét nem övezik kérdőjelek.

Nagy reményekkel tekint a 2020-as szezon felé a Red Bull és húzónevük, Max Verstappen. A holland pilóta az idén már szeretne a világbajnoki címért harcolni, úgy hiszi, versenyképes autóval képes lenne legyőzni Lewis Hamiltont is. Verstappen biztos alapokra építkezhet, hiszen a 2023-as szezon végéig meghosszabbította a szerződését.

„Mindig is otthonosan éreztem magam a csapatnál, nagyon gyorsan ment – mondta a szerződés kiterjesztéséről. – Tavaly nem is sokat gondolkoztam ezen, télen aztán gyorsan megoldottuk, és ez jó, mert eloszlat minden kétséget” – jelentette ki, majd arra utalt, hogy a kulcsfontosságú 2021-es előkészületek előtt jó, ha teljes bizalmat táplálhat iránta a csapat.

Verstappen elköteleződött a Red Bull mellett Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Nincsenek kérdőjelek. Egy idő után kényelmetlen, ha az embernek lejár a szerződése az év végén, és megnézné a következő évi autót. Ezt nem akartam – szögezte le. – Számomra ez a megfelelő hely. Nagyon jól érzem magam a csapatban, sok remek ember vesz körül, látom a motivációt és az elszántságot, hogy küzdjünk a győzelmekért és talán a bajnoki címért is.”

Verstappen csapatfőnöke, Christian Horner is úgy vélte, az elmúlt évek során most lesz a legjobb esélyük arra, hogy megszorongassák az ellenfeleiket.

Sebastian Vettel eddigi utolsó, 2013-as világbajnoki címe óta a Red Bull évente maximum 3-4 versenyt tudott nyerni, de a tavalyi volt az első szezon, amikor gyári motorszállítóval dolgozhattak együtt a Honda révén. Horner méltatta a japán autógyártót is.

Sajtótájékoztatóval indította az évet a Red Bull Forrás: Thomas Butler / Red Bull Content Pool

„Az elmúlt 5-6 év során most először maradtak változatlanok a szabályok, és ez igazi lehetőséget teremt a számunkra, hogy megküzdjünk az ellenfeleinkkel – mondta. – Az RB15 kapcsán tavaly megtanult leckéket átvittük az RB16-ba, a csapatunkban is stabilitás uralkodik, és a tavalyi év második felében vett lendületünket fenntartva

Horner természetesen nem feledkezett meg arról, hogy ehhez erős motorra is szükség lesz: „Ahhoz, hogy kihívók lehessünk fontos tényező az erőforrás is, a Honda révén pedig igazán motivált és versenyszellemű partnerünk van” – tette hozzá.