Vágólapra másolva!
Síparadicsomban járt a Ferrari két pilótája, de Charles Leclerc és Sebastian Vettel ezúttal is járműre pattant és versenyre kelt. A közelben volt csapatfőnökük, Mattia Binotto is.

Már a szezon előtt kezdődik a versengés a Ferrari két versenyzője, Charles Leclerc és Sebastian Vettel között. A két élpilóta az olaszországi Val Gardena síparadicsomban járt, de nem a lesiklás miatt, hanem híres Snow Groomer Grand Prix, vagyis a helyiek ratrakversenyének vendégei voltak.

Ha már arra jártak, természetesen a versenyzés sem maradhatott el, Vettel és Leclerc is kipróbálta magát a lánctalpas járművel, amivel a sípályák karbantartását végzik. A gyeplőt viszont ezúttal sem engedték szabadjára, velük tartott Mattia Binotto csapatfőnök, és Marc Gené, a Ferrari gyári tesztpilótája is.

A tiroli kirándulásnak csapatépítő jellege is volt, mielőtt alig két hét múlva bemutatják az idei F1-es autót, valamint Barcelonában megkezdődik az előszezoni tesztelés. Mattia Binotto csapatfőnök nemrég kijelentette, szeretné, ha a pilóták az autóban ülve is megbíznának a vezetőség döntéseiben, ehhez pedig az kell, hogy már előre is tisztán lássák a felmerülő helyzeteket.

Leclerc decemberben hosszú távra, 2024-ig aláírt a Ferrarihoz, ennek köszönhetően a 2021-es gumiteszteket is rábízzák, Vettelnek egyelőre csak 2020-ra van szerződése és várhatóan már a nyár előtt mozgolódás kezdődik az ő jövőjével kapcsolatban, a feszült időszak előtt így jól jött egy kis végső lazítás.

Ecclestone és Vettel a kitzbüheli sípályán Forrás: AFP/Stefan Adelsberger

Vettel számára a közelmúltban ez volt a második nyilvános esemény egy síközpontban, január végén ismét Kitzbühelben járt, ahol egyebek mellett ismét Bernie Ecclestone-t fuvarozta egy hómobillal.