Vágólapra másolva!
A Williams február 17-én, két nappal az előszezoni tesztek kezdete előtt közöl képeket a 2020-as autóról. A csapat időközben Kanada egyik legnagyobb bankjával kötött szponzori szerződést.

A Williams is bejelentette az idei autó bemutatásának pontos időpontját. A grove-i istálló február 17-én, magyar idő szerint reggel 9 órakor tesz nyilvánossá néhány fotót az FW43-as konstrukcióról. Ezzel már csupán egy csapatról nem tudjuk, hogy mikor láthatjuk először a 2020-as kocsiját.

A grove-i istálló a Racing Pointhoz hasonlóan két nappal a tesztelés kezdete előtt mutatja be az új autót. A Williamsnél George Russell továbbra is lehetőséget kap, csapattársa pedig a Robert Kubica helyére érkező Nicholas Latifi lesz, aki tavaly 2. lett a Forma-2-es bajnokságban.

A Williams február 17-én, reggel 9 órakor fogja bemutatni az új autót Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A tavalyi évben a csapat nem készült el ennyire hamar: az egyenruhát ugyan február 11-én bemutatták, de maga az autó csak a tesztek harmadik napjára érkezett meg. Ez meg is alapozta a Williams történetének legrosszabb szezonját, de Claire Williams csapatfőnök-helyettes nemrég kijelentette, az idei év nem lesz ennyire kilátástalan. Ennek érdekében a csapat a Red Bulltól és a Renault-tól is igazolt egy-egy szakembert.

A Williams bejelentésével már csak a Red Bull maradt adós a bemutató időpontjával. Ugyan három héttel ezelőtt a német sajtó tudni vélte a dátumot, de az energiaitalosok ezt azóta sem erősítették meg. Jelen állás szerint a Ferrari fogja elsőként leleplezni az idei konstrukciót.

A Williamsnél továbbra is jönnek-mennek a szponzorok. A PKN Orlen és a Rexona távozása, valamint a Sofina Foods és a Lavazza érkezése után a csapat újabb támogatót jelentett be. Az idei szezontól a Royal Bank of Canada logója is látható lesz az istálló felületein, többek között az autó orrán és a versenyzők overallján.

2020-ban a Royal Bank of Canada is támogatja a Williamset Forrás: NurPhoto via Getty Images/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Az RBC a piaci kapitalizáció szempontjából Kanada elsőszámú bankja, amely több hazai sportolót is segít. Latifi ráadásul 2014 óta a pénzintézet nagykövete, így vélhetően nem volt kérdés, hogy a bank támogatja az őt szerződtető istállót.

– nyilatkozta Claire Williams. – A Forma-1 globális sport, és büszkék vagyunk arra, hogy leszerződtünk egy világméretű pénzintézettel, ahol támogatják a fiatal sportolókat.”