Hamilton 150 millió Ft-tal segíti az ausztráliai állatok megmentését

Forma-1, Lewis Hamilton
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 02: Lewis Hamilton arrives at The Fashion Awards 2019 held at Royal Albert Hall on December 02, 2019 in London, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton bejelentette, 500 ezer dollárt, vagyis több mint 150 millió forintot adományoz az ausztráliai bozóttüzek megfékezésére, illetve az ottani állatvilág megmentésére.

Az ausztráliai bozóttüzekben a hírek szerint már egymilliárd állat is elpusztulhatott. Emiatt Lewis Hamilton úgy döntött, hogy jelentős összeggel támogatja a mentésben részt vevő szervezeteket. A brit pilóta már többször is hangsúlyozta, mennyire fontosak számára az állatok, így Instagram-bejegyzésében rendkívül szomorúan vette tudomásul a történteket.

Ausztráliában már hónapok óta tombolnak a bozóttüzek. A katasztrófa eddig legalább 25 ember halálát okozta, és egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint 103 ezer négyzetkilométernyi területen pusztított. Az események természetesen az állatvilágot is nagyon súlyosan érintik, becslések szerint már több mint egymilliárd egyed veszett oda.

Hamilton az Instagram-oldalán tudatta, összesen 500 ezer dollárt adományoz különböző szervezeteknek

A történtek Hamiltont is megérintették. A Mercedes versenyzője korábban többször is elmondta, mennyire fontos számára az állatvédelem. Ő maga a táplálkozásával is bizonyítja, hogy ezek nem csak üres szavak, hiszen vegán életmódja kizárja az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását. A hatszoros világbajnok rendkívül lesújtottan vette tudomásul a híreket.

– olvasható saját Instagram-oldalán. – Nem titok az irántuk érzett szeretetem, emiatt elkeserít, hogy mennyi védtelen állat veszhetett oda, bizonyos fajokat a kihalás felé sodorva.”

Hamilton kijelentette, 500 ezer dollárt, vagyis több mint 150 millió forintot utal át az állatok megmentésében, illetve a tűz megfékezésében szerepet vállaló szervezeteknek. A Mercedes pilótája arra buzdította követőit, hogy aki teheti, szintén adakozzon, mert minden pici segítség számít.

A hatszoros világbajnok felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek érdemes lenne elgondolkodnia, hol tudna változtatni az életén.

„Arra kérlek titeket, hogy közösen gondolkodjunk el, milyen hatással vagyunk a bolygóra! – szólította fel rajongóit. – Változtassunk néhány apróságon, győzzük meg a családunkat és a barátainkat, hogy tegyék ugyanezt. Így módosíthatunk azon az útvonalon, amelyen jelenleg haladunk.”

Az utóbbi időszakban rengeteg olyan felvétel látott napvilágot, ahol látható, hogy az emberek próbálnak segíteni a bajba jutott állatokon. Hamilton beszélt néhányukkal, és a hatszoros világbajnok kiemelte, mennyire bámulatos munkát végeznek.

Hamiltont elszomorították az Ausztráliából érkező hírek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Szerencsés vagyok, mert sokszor ellátogathatok Ausztráliába, és így első kézből tudom, milyen gyönyörű ország. Beszéltem olyan emberekkel, akik ennek az egésznek a sűrűjében tevékenykednek, és csodálatot érzek az iránt, amit csinálnak” – tette hozzá.

Hamilton nem az egyetlen, aki segíteni próbál, hiszen Max Verstappen és Daniel Ricciardo is támogatott különböző alapítványokat.

Sőt, maga a Forma-1 is készül valamilyen megmozdulásra a bő két hónap múlva esedékes szezonnyitón, amit egyelőre úgy tűnik, nem befolyásol a természeti katasztrófa.