A Ferrari után egy nappal jön a 2020-as Red Bull-Honda

Forma-1, Red Bull, Japán Nagydíj 2019
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 10: The cars of Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing are seen parked next to each other in the Pitlane during previews ahead of the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 10, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Red Bull február 12-én fogja leleplezni az idei autóját. A dátum a Ferrari és az Alpha Tauri bemutatásának időpontjai közé esik.

Ugyan a 2020-as világbajnokság csak bő két hónap múlva fog elrajtolni, az új autókra nem kell ennyit várni. A Ferrari és a Toro Rossóból lett Alpha Tauri már be is jelentette a pontos dátumot, és a Motorsport-Magazin.com értesülése szerint már a Red Bullnál is megvan az időpont.

A német portál úgy tudja, hogy Max Verstappen és Alexander Albon új autóját február 12-én fogják leleplezni. Persze, valószínű, hogy a „leleplezés” szót csak képletesen kell érteni, hiszen manapság a legtöbb csapat csupán fotókat (vagy rosszabb esetben csak rendereket) közöl a friss konstrukcióról. Az elmúlt években a milton keynes-i istálló sem szervezett nagyobb ceremóniát.

Az új Red Bullt a tesztek előtt egy héttel fogják bemutatni Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, akkor a Red Bullt harmadikként lehet felírni a naptárba. Időrendben a Ferrari és az Alpha Tauri között lesznek soron, hiszen előbb február 11-én, utóbbi pedig 14-én mutatja be a 2020-as autót.

Az időzítés nem szokványos, a Red Bull a lehető legtovább szokta húzni az autó megépítését a fejlesztési időszak meghosszabbítása érdekében,

de tavaly már eltértek ettől, hogy kiforrottabb konstrukcióval mehessenek tesztelni. Az lehetséges, hogy a véglegesítés nem vonatkozik majd az autó dekorációjára, és ismét különleges festéssel mennek majd tesztelni.

Tavaly például a Honda érkezésének tiszteletére az autó sötétkék-vörös összeállításban pompázott. Verstappen a silverstone-i bejáratáson vezethette is a kocsit, de a csapat már akkor is hangsúlyozta, hogy egyszeri megoldásról van szó. Szinte biztos, hogy ez idén is így lesz, ha egyáltalán érkezik új festés.

A tavalyi Red Bull először nagyon eltérő külsőt kapott, de a tesztekre visszatértek az eredeti színek Forrás: Mark Thompson/Getty Images

A Red Bullnak ez már a 16. idénye lesz az F1-ben, erre utal az RB16-os kódszám is. A Hondával tavaly kezdtek el együttműködni, és az utóbbi időben mindkét fél kifejtette, mennyire elégedett a házasság eddigi alakulásával. Helmut Marko, az istálló tanácsadója bízik benne, hogy az idei konstrukcióval legalább 5 futamon tudnak diadalmaskodni.

Az új Red Bullt legkésőbb a bemutatás után egy héttel, február 19-én láthatjuk először teljes valójában. Ezen a napon kezdődnek ugyanis az előszezoni tesztek, ahol a korábbi évekhez képest több változás is lesz.

A legfontosabb különbség, hogy az eddigiekkel ellentétben a kétszer négy helyett csak kétszer három nap áll a csapatok rendelkezésére. A másik fontos módosítás, hogy a csapatok egyáltalán nem takarhatják le az autót, így a többiekhez hasonlóan a Red Bull sem titkolózhat az esetleges trükkös megoldásokkal.