Norris visszavesz a lazaságból, pedig főnöke így is elégedett vele

Forma-1, Lando Norris, George Russell, Brit Nagydíj
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 11: Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 and George Russell of Great Britain and Williams laugh in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 11, 2019 in Northampton, England. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Változtat a hozzáállásán a következő F1-es szezon előtt a McLaren fiatal pilótája, Lando Norris. A brit pilóta úgy véli, tavaly néha túlságosan szórakozott volt, de főnöke szerint Norris így is elég önkritikus.

Csikócsapattal vágott neki a McLaren az előző szezonnak és a fiatal pilótapárost 2020-ra is megtartották, miután Carlos Sainz 96 ponttal tavaly az összetett pontverseny 6. helyezettje lett, újonc csapattársa, Lando Norris pedig a 11. helyen zárt, 49 ponttal. Ez papíron súlyos vereségnek tűnik, de a brit tehetség is megállta a helyét, a tempója gyakran felnőtt a rutinosabb Sainz mellé.

Norris nem csupán a pályán, azon kívül is letette a névjegyét: laza humorával gyorsan megszerettette magát, személyesen is kellemes figura és a közösségi médiában is gyorsan szerez követőket. A hozzáállása azonban az idén várhatóan megváltozik, mert úgy érzi, tavaly kissé túl laza volt, és nem mindig figyelt eléggé a feladatára.

Meg kell komolyodnia? Főnöke szerint nem Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Bizonyos szempontból szinte túlságosan könnyedén vettem a dolgokat és túlságosan sokat mókáztam – vélte az Autosportnak. – Amikor komolyra fordult a helyzet, nem összpontosítottam annyira, amennyire kellett volna. Akadtak területek, amelyeken dolgozhatnék még, én viszont már foglalkoztam ezekkel” – ismerte el.

Norris tavaly 11 futamot fejezett be a 21-ből, két 6. hely volt a legjobb eredménye. Örült annak, hogy nem roppant össze a nyomás alatt és a lazaságát előnyösnek is tartotta.

„Szerintem ez segített is, hogy versenyzőként fejlődjek. Néha talán túlzásba vittem a viccelődést és nem összpontosítottam eléggé. Meg kell találni a kompromisszumot. Néha egyszerűen csak élvezni akarom a dolgokat, és a saját pulóveremet hordani meg ilyenek” – utalt arra, hogy nem mindig viselte a szokásos csapatruházatot.

Brown nem lát gondot Norris hozzáállásában Forrás: Steven Tee

Noha Norris kissé ostorozta magát, főnöke, Zak Brown szigorától egyelőre nem kell tartania. Az amerikai üzletember a Racefansnek azt mondta, Norris érkezése „friss levegő” volt a csapatnál és a tavalyi újonc nagyon őszinte saját magához. „Szerintem néha kritikusabb is a teljesítményével kapcsolatban egy edzés vagy kör után, mint mi” – vélte. – Ez számomra azt jelenti, hogy

„Képzelhetik, hogy jónéhány 19 éves versenyző nem lenne annyira fegyelmezett, hogy belenézze a tükörbe. Inkább azt mondanák, hogy ők a Forma-1 19 éves szupersztárjai. Ő viszont két lábbal jár a földön” – méltatta Brown az ifjú tehetséget.