Miért kapott Leclerc zoknit karácsonyra Ricciardótól?

Forma-1, Pierre Gasly, Romain Grosjean, Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Francia Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2019, Grand Prix of France, #10 Pierre Gasly (FRA, Aston Martin Red Bull Racing), #8 Romain Grosjean (FRA, Rich Energy Haas F1 Team), #16 Charles Leclerc (MCO, Scuderia Ferrari Mission Winnow), #3 Daniel Ricciardo (AUS, Renault F1 Team), 23.06.2019 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az idén sem maradt el a pilóták közötti vicces ajándékozás: bár Vettel és a két Mercedes-pilóta kimaradt a játékból, a többiek jól mulattak egymás meglepetésein.

Noha az F1-es pilóták egymás ádáz ellenfelei, a karácsony közeledtével még az ő szívük is meglágyul, és meglepik egymást mókás ajándékokkal. Mivel a szezonzáró után már lehetetlen összehozni a mezőnyt, ez az utolsó versenyen történt meg a céges karácsonyi ünnepségekhez hasonló módszerrel. Azt mondjuk nem tudni, hogy a pilóták is kihúzták-e egymás nevét a kalapból.

A sort Daniel Ricciardo kezdte, legalábbis ő bontott először: karaoke mikrofont kapott Charles Leclerc-től, miután Szuzukában teljesen összezavarta őt egy interjú közben azzal, hogy spontán elkezdett énekelni a Ziggo Sport riporterének. Az ausztrál pilóta kapott egy lemezt is, amin a top 40 karaoke sláger hallható, valamint egy karaoke gépet, utóbbi kettőért Max Verstappen a felelős.

Mókás vagy praktikus ajándékokat küldtek egymásnak a pilóták Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Verstappent egykori csapattársa, Carlos Sainz lepte meg egy golfszettel, így a holland versenyző javíthat egy kicsit a szereplésén ebben a sportágban. Annak ellenére is örült az ajándéknak, hogy elmondása szerint nem szereti a golfot. Sainz a szintén spanyol ajkú Sergio Péreztől egy nagy jalapeño konzervet kapott.

Pérez az idén másodszor is édesapa lett, a szintén kétszeres apuka, Kimi Räikkönen egy nagy plüsskutyával, karácsonyi ruhadarabokkal és némi svájci csokival kedveskedett neki. Ez „le is buktatta” őt, bár Pérez először a szintén Svájcban lakó Sebastian Vettelre gyanakodott.

Räikkönen már a bontás előtt kitalálta, hogy egy nagy serpenyőt és némi csokit kapott, azt viszont nem, hogy az ajándékok szintén volt csapattársától, Romain Grosjeantól származtak. A francia pilóta egy összerakható Louvre-makettet kapott, miután Japánban a tájfun idején egy Tyrrell P34-es makett összeállításával ütötte el az időt. Az elkövető: Nico Hülkenberg.

A Renault-tól elbúcsúzó pilóta egy ruhát kapott a kiskutyája számára a szintén leköszönő Robert Kubicától. A lengyel versenyzőt Lando Norris ajándékozta meg egy nemzeti színeket idéző horgászsapkával és egy biciklistáknak hasznos kenőccsel. A 20 esztendős pilóta egy csokis adventi naptárat és kissé zavarba ejtő módon (ifjú korára utalva) kézi mellszívót kapott Alex Albontól.

Albon rögtön kitalálta, hogy ő George Russelltől kapott ajándékot, és azt is, hogy a Brazíliában elbukott dobogóval kapcsolatos viccről lesz szó. Nem is tévedett, a Williams pilótájától egy nagy visszapillantó tükröt kapott, hogy legközelebb jobban lássa, amikor Lewis Hamilton éppen nekimenni készül.

Russell sokáig találgatott, de nem jött rá, hogy Lance Strolltól kapott golfos pólót és a kanadai pilóta sem jött rá, hogy Danyiil Kvjat ajándékozta meg őt jéghokis társasjátékkal, de aztán kapcsolt, hogy az oroszok is szeretik ezt a sportágat. Kvjatot egy metallicás figurával lepte meg a rockzenére szintén fogékony Kevin Magnussen, aki friss házasságkötése nyomán fondue készletet kapott Antonio Giovinazzitól.

Az ajándékozás során ennél lelkesebbek voltak Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Shintaro Nakane

Az olasz pilóta hajegyenesítőt és sampont kapott Pierre Gaslytól, jót mulatott az ajándékon, de az eszközt majd valószínűleg a barátnője fogja használni. A francia versenyző jóbarátjától, Charles Leclerc-től kapta az egyik legszellemesebb ajándékot: egy hanglemezt, amin mindkettejük üvöltése hallható a Brazil Nagydíj (Gasly 2. helye) és a Belga Nagydíj (Leclerc első győzelme) után.

Leclerc szintén rögtön felismerte, hogy Ricciardo ajándékozza meg őt. Zoknik lapultak a csomagban, miután nemrég Las Vegasban voltak nyaralni, de a Ferrari pilótának „nagyon vacak” zoknijai voltak. Úgyhogy, most kapott néhányat, és nagyon örült ennek.

A GPhírek csapata nevében békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk minden Kedves Olvasónknak!