Hamilton nem cáfolta, hogy találkozott a Ferrari elnökével

Forma-1, Orosz Nagydíj, szombat, Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Ferrari, Mercedes
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 28: Pole position qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and second place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talk in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 28, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Abu-dzabi Nagydíj utáni sajtótájékoztatón megkérdezték a futamot megnyerő Lewis Hamiltontól, hogy találkozott-e a Ferrari elnökével, és komolyan gondolja-e, hogy 2021-től a vörösök pilótája lesz. A hatszoros világbajnok nem tagadta, hogy beszélt már John Elkannal.

A La Gazzetta dello Sport korábban megszellőztette, hogy értesüléseik szerint Lewis Hamilton olyannyira komolyan gondolja, hogy 2021 előtt minden lehetőséget feltérképez, köztük a Ferrarihoz szerződést is, hogy már kétszer is találkozott az idén John Elkannal, a Ferrari elnökével, titokban pedig Maranellóban is járt, hogy az alelnök Piero Ferrarival ebédeljen.

Az Abu-dzabi Nagydíjon a hatszoros világbajnok idei 11. győzelmével zárta le a szezont, a futam utáni sajtótájékoztatón pedig rákérdeztek nála, hogy valóban találkozott-e Elkannal, valamint tényleg megfontolás tárgyát képezi-e nála, hogy csatlakozzon a vörösökhöz 2021-ben. Hamilton kitérő válaszából egy dologra biztosan fény derült: nem zárja ki, hogy a Ferrari pilótája lesz.

Hamilton és Leclerc csapattársak lehetnek? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A legutóbbi három vb-címet begyűjtő britet 2020 végéig szerződés köti a Mercedeshez, az azutáni időszakra azonban rengeteg a kérdés, egyelőre azt sem tudni, hogy a csillagos márka marad-e az F1-ben, és ha igen, továbbra is Toto Wolff lesz-e a csapatfőnöke. Hamilton korábban és most is hangsúlyozta, döntése nagyban függ az osztrák üzletember terveitől, aki nem bánja, ha pilótája is számba veszi a lehetőségeit.

A jelek szerint ezt pedig nagyon is megteszi, a Ferrari-elnök John Elkannal történt találkozókat ugyanis nem cáfolta.

„Általában ami zárt ajtók mögött történik, az ott is marad, bárkivel is találkozzon az ember. Sok-sok éven át soha nem ültem le és vettem fontolóra más opciókat, mert arra az útra koncentráltunk, amelyen haladunk. Hogy őszinte legyek, szerintem továbbra is ezen az úton vagyunk, ezen pedig kevés dolog változtathat, abban viszont szerintem nincs semmi, hogy... – mondta Hamilton, aki ezt a mondatát már nem fejezte be, majd rátért arra, hogy előbb csapatfőnökének kell döntenie. – Tudom, hogy Toto is számba veszi a lehetőségeit a jövője szempontjából, és csak ő fogja tudni, hogy mi a legjobb neki és a családjának. Megvárom, hogy ő mihez kezd."

A hírek szerint John Elkann az idén többször is találkozott Hamiltonnal Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Mint a legtöbb autóversenyzőnél, Hamiltonnál is az élvez prioritást, hogy versenyképes autóban üljön, így természetesen kulcsszerepet fog játszani a döntésében, hogy melyik csapatnál lát esélyt arra, hogy továbbra is a győzelmekért harcoljon.

Szeretném, ha a jövőben is harcolhatnék ezekkel a srácokkal, de hogy ezen kívül még mi fog történni, ahogy haladunk előre, azt most nem igazán tudom megmondani."

A sajtótájékoztatón Hamilton mellett ülő Charles Leclerc-nek ezek után nekiszegezték a kérdést, hogy amennyiben 2021-ben is a Ferrari pilótája lesz (az lesz), üdvözölné-e a csapat azon döntését, hogy Hamiltont szerződtetik mellé. „Természetesen – vágta rá a monacói pilóta. – Végtére is a Forma-1-ben vagyunk, és a legjobbak ellen akarunk küzdeni. Nagy lehetőséget kaptam az idén Seb mellett, aki négyszeres világbajnok, és akitől rengetegt tanultam. A világbajnokoktól mindig sokat lehet tanulni, úgyhogy igen, természetesen [üdvözölném őt csapattársamként.]"