Ferrari-alelnök: Olyan pilótára van szükségünk, aki nem hibázik

Forma-1, Brazil Nagydíj, Vettel, Leclerc, Ferrari
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 14: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari pose for a photo in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 14, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
John Elkann után az alelnök Piero Ferrari is küldött egy, az elnökénél jóval burkoltabb üzenetet a Brazil Nagydíjon összeütköző Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek.

Az idei szezonnal kapcsolatban szinte alig maradt már nyitott kérdés, a jövővel kapcsolatban azonban annál több az olyan, ami megválaszolásra vár. Ilyen a Ferrari pilótáinak helyzete, akik többször is érdekellentétbe kerültek már egymással az év során, a Brazil Nagydíjon pedig először közös munkájuk során egymásnak mentek a pályán. Az utolsó idei verseny, leginkább pedig a 2020-as szezon fogja megmutatni, hogy mindez milyen hatással lesz kettejük kapcsolatára és a csapatra, a Ferrari vezetői mindenesetre igen egyértelmű üzeneteket küldtek és küldenek Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek.

Leclerc és Vettel is megkapta a magáét az elnöktől és az alelnöktől is Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Az Exor részvényeseinek körében John Elkann, a Ferrari elnöke hívta fel a figyelmet arra, hogy a pilóták nem helyezhetik magukat a csapat elé, valamint elmondta, őt személy szerint felbosszantották a történtek. Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke is megszólalt, lényegében ugyanezt hangoztatva, most pedig az alelnök, egyben az alapító Enzo Ferrari fia, a 74 éves Piero Ferrari is félreérthetetlen nyilatkozatot tett. „Hogy az autó vagy a pilóta számít-e inkább? Ahhoz, hogy nyerjünk, mindkettőből a legjobbra van szükség” – mondta az olsz Radio 1 műsorában.

Emellett a csapat, a stratégia is nagyon fontos. Manapság olyan szoros a verseny, hogy ha az ember nem maximalizálja az összes területet, akkor nem nyerhet."

Piero Ferrari a csapattól és a versenyzőktől is elvárja a hibátlan teljesítményt Forrás: AFP/2015 Getty Images/Andrew Burton

Ferrari az idei szezon kudarcára azt mondta, hogy az apjának voltak sokkal rosszabb időszakai is a Forma-1-ben, a száguldó cirkuszról pedig kissé negatív véleményt formált. „Ma úgy tűnik nekem, hogy minden tilos a Forma-1-ben, a szezon közbeni tesztelés, a motorfejlesztés. Időnként nehéz azonosulnom a modern Forma-1-gyel" – elmélkedett.

A jövőre nézve egyértelműen a világbajnoki címek visszahódítását tűzte ki, miközben a Ferrari továbbra is teszi azt, amit eddig is.

„Az első Forma-1-es szezontól kezdve itt vagyunk, és fontos, hogy minden évben itt legyünk, nagy bátorsággal megpróbálni nyerni.

Ez volt az apám álma és azoké is, akik nap mint nap a Ferrarinál dolgoznak. A cél, hogy újra nyerjünk, és ismét világbajnokok legyünk."