Sajtó: Kubica a Racing Point tartalékpilótája lehet

Forma-1, Robert Kubica, Williams Racing, Szingapúri Nagydíj
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 19: Robert Kubica of Poland and Williams walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 19, 2019 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Robert Kubica a Racing Point tartalék- és tesztpilótája lehet a 2020-as idényben. A lengyel versenyző a DTM-ben is kaphat szerepet.

Elképzelhető, hogy Robert Kubicának még nem ért véget a Forma-1-es pályafutása. A Williams pilótája ugyan korábban bejelentette, nem folytatja versenyzői karrierjét a száguldó cirkuszban, jelenleg viszont úgy tűnik, két istálló is szerződtetné tesztpilótának.

Miután 2011-ben kis híján az életébe kerülő ralibalesetet szenvedett, hosszú éveken át mindenki úgy gondolta, hogy Kubicának a 2010-es Abu-dzabi Nagydíj volt az utolsó futama a Forma-1-ben. A 34 éves versenyző azonban nyolc év kihagyás után idén ismét versenyzői ülést kapott, de a visszatérés nem a terveknek megfelelően alakult. A Williams egész évben messze a mezőny leglassabb autója volt, ráadásul Kubica csapattársa, George Russell folyamatosan gyorsabb volt nála. Ennek ellenére folytatódhat a veterán pilóta ténykedése az F1-ben, mégpedig a Racing Pointnál.

Kubica jövőre a Racing Point tesztpilótája lehet Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

A Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón a lengyel pilóta bejelentette: a szezon befejeztével elválnak az ő és a Williams útjai. Ezzel eldőlt, hogy Kubica versenyzői pályafutása nem folytatódik az F1-ben, de többször is hangsúlyozta, hogy valamilyen formában szeretne a száguldó cirkuszban maradni. Korábban felmerült, hogy a Ferrari-motort használó istállók valamelyike szerződtetné a Williams versenyzőjét, Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke még nyilatkozott is ezzel kapcsolatban.

A GPToday.net értesülési szerint azonban végül a Racing Point lehet a befutó.

A silverstone-i alakulat jövőre is Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal vág neki az idénynek. A portál úgy tudja, Kubica tartalék- és tesztpilóta lehet a csapatnál, valamint az autó fejlesztésében is fontos szerepet kaphat.

A lengyel versenyző alighanem az őt támogató PKN Orlen olajtársaságot is magával vinné a Racing Pointhoz.

A vállalatnak jelenleg Kubica mostani csapatával, a Williamsszel van szponzori szerződése, de a pilóta távozásával ez valószínűleg véget ér, a lengyel cég viszont szeretne látható maradni az F1-ben.

Kubica folyamatosan szenvedett a Williamsszel Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A száguldó cirkuszban betöltött szerep mellett Kubica azt is hangsúlyozta, hogy másik sorozatban is szeretné kipróbálni magát, lehetőleg versenyképes autóban ülve. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a lengyel versenyző a német túraautó-bajnokságban (DTM) vehet részt, mostanra pedig már több forrás is úgy tudja, hogy Kubicának a BMW adhat lehetőséget jövőre.