Horner: Gasly még visszatérhet a Red Bullhoz

Forma-1, Christian Horner, Pierre Gasly
MONTREAL, QUEBEC - JUNE 07: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing talk during practice for the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 07, 2019 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Christian Horner kijelentette, a Red Bullnál még nem mondtak le Pierre Gaslyról. A milton keynes-i istálló csapatfőnöke úgy véli, elsősorban a túl nagy nyomás miatt vált szükségessé az augusztusi pilótacsere.

Pierre Gasly szárnyakat kapott azóta, hogy az augusztusban lefokozták a Red Bulltól és visszaküldték a Toro Rossóba. Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bullnál továbbra is Gaslyban, aki a Brazil Nagydíjon élete első dobogós helyezését szerezte, és bár ehhez a szerencse is kellett, azelőtt is a francia pilóta volt a középmezőny legjobbja. Gasly formája olyannyira feljavult a Toro Rossónál, hogy sikerült visszajönnie az összetett 6. helyére.

A 23 éves pilóta már második teljes Forma-1-es szezonjában a Red Bullhoz került, mivel Daniel Ricciardo a Renault-hoz szerződött. Gaslynak olyannyira nem ment jól az idén a bikásokkal, hogy gyakran csak a középmezőnyben küszködött, így 12 futam után helyet cserélt Alexander Albonnal, és visszatért a Toro Rossóhoz. Régi-új csapatában ismét kivirágzott, ami a Brazil Nagydíjon elért dobogójában csúcsosodott ki.

Horner szerint Gaslynak megvan az esélye a visszatérésre Forrás: AFP/2019 Getty Images/Charles Coates

Ugyan a Red Bull 2020-ban marad a jelenlegi felállásnál, a Toro Rosso jövőre is lehetőséget ad Gaslynak, a francia versenyzőnek hosszabb távon így megvan az esélye a visszatérésre.

– nyilatkozta Christian Horner korábbi versenyzőjéről.

Horner szerint Gasly második féléves teljesítménye két tényezőnek tudható be: egyrészt jól kezelte a lefokozását, másrészt meg is könnyebbült.

A 46. születésnapját a Brazil Nagydíj alatt ünneplő csapatfőnök szerint helyesen jártak el, amikor megcserélték a két pilótát.

Gasly hibát hibára halmozott a Red Bullnál Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Azt hiszem, megragadta a [Toro Rosso nyújtotta] lehetőséget ahelyett, hogy elkedvetlenedett volna – vélekedett. – Továbbá az egyre növekvő nyomás is lekerült róla. Már a szezont is két balesettel a háta mögött kezdte, utána pedig nehéz versenyei voltak.

A Red Bull és a Toro Rosso már a múlt hét elején bejelentette a jövő évi felállását, így az Interlagosban elért 2. helyezés ebből a szempontból már nem számított. Horner azonban rámutatott, azt is figyelembe kell venni, hogy a kiscsapatnál szintén maradtak a jelenlegi pilótapárosnál, és bízik benne, hogy Gasly egyre magabiztosabbá fog válni.

Gasly teljesítményének javulása a brazíliai dobogóban csúcsosodott ki Forrás: AFP/Carl De Souza

„Remek munkát végez, örülök, hogy fel tudott állni a dobogóra.

Reméljük, a magabiztossága még tovább növekszik, ezért is éltünk a rá vonatkozó opciós jogunkkal.”

Gasly a Brazíliában szerzett 18 pontnak köszönhetően ismét a bajnokság 6. helyét foglalja el, Carlos Sainz-cal azonos pontszámmal. A francia versenyzőnek már csak egy futamon, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon kell megőriznie ezt a pozíciót.