Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint Pierre Gasly fantasztikusan teljesít, amióta újra a Toro Rosso színeiben versenyez. A francia pilóta úgy véli, a Red Bullnál nem sikerült kihoznia azt, ami benne volt.

A Brazil Nagydíjon szerzett 2. helye után méltatta Pierre Gasly-t a mezőny egyik legsikeresebb tagja, Sebastian Vettel. A német pilóta elmondta, nagyon örül, hogy 23 éves kollégája ismét jó formában versenyez. Gasly a Toro Rosso legjobb eredményét érte el a 2008-as Olasz Nagydíj óta. Azon a versenyen pont Vettel tudott győzni, aki most beállt a sorba, és méltatta a fiatal pilótát.

Gasly a Red Bullnál kezdte a szezont, de rendszeresen kikapott Max Verstappentől, olykor körhátrányba is került a csapattársához képest, ezért a Magyar Nagydíj után visszaküldték a faenzai fiókcsapathoz, Alexander Albon helyére. Gasly azóta összeszedte magát, és Danyiil Kvjat hockenheimi 3. helyét is felülmúlta, így továbbra is harcban áll az egyéni pontverseny 6. helyéért.

Vettel méltatta a remekül teljesítő Gaslyt Forrás: Red Bull

„Örülök, hogy ennyire jól megy neki, mert szerintem megérdemli – nyilatkozta a Ferrari versenyzője. – Nem tudom, mit terveznek vele a jövőben, de úgy vélem, a lefokozása óta remekül teljesít.”

Gasly 12 versenyen szerepelt a Red Bull színeiben, ezalatt 63 pontot gyűjtött, legjobb eredménye pedig egy 4. helyezés volt Silverstone-ból.

„Egy versenyző pár hét leforgása alatt nem felejt el vezetni – jelentette ki még a Brazil Nagydíj előtt. – A magyarországi és a belgiumi futamok között pedig négy hét telt el, ezalatt nem lehet visszakerülni a korábbi szintre. Megnyertem a GP2-t, a Super Formulában pedig 2. lettem. A Toro Rossóval is jól mentem tavaly, pályafutásom során csupán hat hónapig nem voltam versenyképes.”

Gasly arra is kitért, hogy a Red Bullban miért teljesített a vártnál sokkal gyengébben. A francia pilóta úgy véli, a probléma forrását nem egyéni, hanem csapatszinten kell keresni.

– folytatta. – Kár érte, mert szerintem minden rendelkezésünkre állt ahhoz, hogy ez jól működjön. Ezért is mondtam korábban, hogy az utóbbi hónapokban ismertem fel igazán, mennyire csapatsport a Forma-1.”

Gasly elismerte, sokkal jobban teljesít a szezon első feléhez képest, a brazíliai sikeréhez viszont jó adat szerencse is kellett Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A francia pilóta elismerte, jobban teljesít a Toro Rossóban, mint a sokkal erősebb Red Bullban, ennek ellenére szeretne ismét nagycsapatnál versenyezni.

Amióta a Toro Rossóhoz kerültem, ez megváltozott, és sokkal erősebb teljesítményre vagyok képes, ami nyilván élvezetesebb. Egy versenyző azonban mindig a leggyorsabb autóban szeretne harcolni a lehető legjobb pozíciókért” – tette hozzá.