Vágólapra másolva!
Néhány hónapon belül Michael Schumacher két legjobb F1-es autóját is vezethette fia, Mick. A világbajnoki címet rekordsebességgel megnyerő Ferrari F2002-est hamarosan aukcióra bocsátják.

Újabb lehetőséget kapott Mick Schumacher, hogy édesapja, a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher egyik híres versenyautóját vezethesse. Az F2-ben versenyző fiatal korábban kipróbálhatta a Benetton B194-est, valamint a Ferrari F2004-est is, a Scuderia tesztpályáján ezúttal a Ferrari F2002-est kapta kölcsön, mielőtt az RM Sotheby’s aukcióra bocsátja azt.

Az F2002-es a Forma-1 történetének egyik legjobb versenyautója, Schumacher rekordsebességgel nyerte meg vele a világbajnokságot a Francia Nagydíjon, a 17 futamos szezon 11. versenyén. A német legenda a szóban forgó, 219-es sorozatszámú karosszériát a San Marinói Nagydíjon, az Osztrák Nagydíjon és Franciaországban használta, mindhárom versenyen győztesként intették le.

Mick Schumacher és az F2002-es Forrás: Rémi Dargegen © 2019 Courtesy of RM Sotheby’s

A Ferrari természetesen az egyéni és a konstruktőri világbajnokságot is megnyerte, mindössze két olyan futam adódott, amit nem a vörös versenyautók egyike zárt az élen, ebből Schumacher egymaga 11 győzelmet szállított (beleértve az F2001-essel megnyert Ausztrál Nagydíjat is). A 2019-es példányt a Ferrari hitelesítette, és az átadás előtt egy 5,5-7,5 millió dollár közé becsült motor- és váltófelújítást is kap.

– nyilatkozta Mick Schumacher. Az RM Sotheby’s specialistája, Oliver Camelin szerint a pályanap „történelmi pillanat” és „életre szóló élmény” volt a Forma-1 és a Ferrari számára is, ami „igazán megerősítette az F2002-es jelentőségét Michael és a Ferrari versenyöröksége terén.”

Az aukciósház először rendez árverést a Közel-Keleten a jövő hétvégén zajló Abu-dzabi Nagydíj részeként. Az F2002-es mellett Schumacher egyik korábbi Benetton B192-ese is kalapács alá kerül, a 06-os sorozatszámú autót az 1992-es Brit Nagydíjon, az Olasz Nagydíjon és a Német Nagydíjon hajtotta, valamint az 1982-es Ferrari 126 C2 egyetlen még létező, 061-es számú példánya is eladó.

Az aukciók részben jótékony célt is szolgálnak,

az F2002-es eladásából befolyó bevétel egy része a Schumacher-család alapítványát, a Keep Fighting Foundationt támogatja, emellett egy kép és egy F1-es pályát mintázó slot car pálya is árverés tárgyát képezi.