A közvetítés helyett csak online látható Sainz parádés versenyzése

Forma-1, Brazil Nagydíj, Carlos Sainz, McLaren
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Carlos Sainz of Spain and McLaren F1 celebrates after later being awarded third place in the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Getty Images/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz volt a múlt vasárnap rendezett Brazil Nagydíj egyik hőse, ebből azonban alig látszott valami a közvetítésben. A McLaren már októberben jelezte a problémát.

Lewis Hamilton büntetése után Carlos Sainz örökölte meg a 3. helyet a vasárnap rendezett Brazil Nagydíjon, de a dobogóra nem állhatott fel, mert mire megszületett a sportfelügyelők döntése, már rég vége volt a díjátadásnak. A helyzet szimbolikus volt, mivel Sainz nem csupán a díjátadásról maradt le, a közvetítésben sem látszott semmi abból, ahogy a 20. helyről felzárkózott.

A csorbát a közösségi médiában próbálta kiköszörülni az F1 jogtulajdonosa, fel is került az Instagramra egy videó, amelyben bő egy percben látható a McLaren-pilóta remek versenyzése. A 2014-es idénynyitón elért 2-3. hely óta Sainz az első, aki befért a legjobb három közé a McLarennel, ráadásul a wokingiak bebiztosították a konstruktőri világbajnokság 4. helyét is.

Sainz végül ünnepelhetett a dobogón, de csak jóval a hivatalos díjátadó után Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Getty Images

„Szenzációs munkát végzett az egész év során, megérdemli” – méltatta pilótáját Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. A spanyol pilóta a 7. helyezett az egyéni világbajnokságban, ez az autójával reálisan elérhető legjobb helyezés, ráadásul ugyanannyi pontot gyűjtött, mint Pierre Gasly a Red Bull és a Toro Rosso volánja mögött, így az Abu-dzabi Nagydíjon akár a 6. helyet is megszerezheti.

– nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nagyon meg vagyok lepődve, hogy egy ilyen kemény tavalyi szezon után ez a csapat még mindig fel van tüzelve, és éhes a sikerekre. Ezt a küzdőszellemet kell fenntartanunk” – tette hozzá Sainz, aki a Toro Rosso után nem kellett a Red Bullnak, majd a Renault-tól is eltanácsolták Daniel Ricciardo érkezése miatt.

„Jó látni, hogy Carlos beülhetett egy remek autóba és nagyon jó munkát végzett – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke még a hétvége előtt. – Az élcsapatok után ő volt a legjobb, és akadt néhány igen erős versenye. Mi úgy döntöttünk, hogy külön utakon folytatjuk, de így is büszkék vagyunk, hogy megadtuk neki a lehetőséget, hogy bejusson a Forma-1-be, és pályafutást építsen magának, noha egy másik csapattal.”

„Láthatatlan” a McLaren

Nem újdonság, hogy Sainz előmenetele láthatatlan marad a közvetítés nézői számára, a probléma már október közepén felmerült. Sainz akkor azt mondta, nem részletezheti az ügyet, „de tudom, hogy a csapat és a szponzorok nem örülnek a helyzetnek.” Daniel McEwan, a McLaren szponzorációs menedzsere az El Mundo Deportivónak azt mondta, egyeztetnek erről a jogtulajdonossal.

„Ez fontos a pilótáinknak és a partnereinknek. Folyamatosan együttműködünk a Forma-1-gyel, hogy próbáljunk alakítani a médiamegjelenéseinken.”