Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elismeri, nem tett jót pilótáinak a Brazil Nagydíjon történt ütközés, de azért nem tartja annyira drámainak a helyzetet, sőt, még örül is neki, hogy még ebben a szezonban mentek egymásnak.

A Brazil Nagydíjon Sebastian Vettel és Charles Leclerc először ütközött össze egymással, mióta egy párost alkotnak a Ferrarinál, mondhatjuk tehát, hogy ez eddig a legkomolyabb összezördülés a kapcsolatukban, hiába voltak már korábban is súrlódások köztük.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem okoz majd törést az incidens pilótái kapcsolatában, ami szerinte sokkal jobb, mint azt a kívülállók gondolják.

A svájci szakember elismerte, hogy az Olasz Nagydíjon, amikor Leclerc figyelmen kívül hagyta az időmérős megállapodást, majd az Orosz Nagydíjon, ahol Vettel tette ugyanezt a csapatutasítással, volt némi konfliktus a versenyzői között, de ezt sikerült megebszélniük, a kapcsolatuk pedig jónak mondható, noha a brazíliai ütközés nyilván nem tett jót neki.

Vettel és Leclerc jó kijön egymással, állítja főnökük Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Azt gondolom, hogy amit hallok és olvasok, az meglehetősen különbözik attól, amit a csapaton belül látok – nyilatkozta Binotto arra utalva, hogy a sajtóban megjelenő információk nem fedik a valóságot. – Való igaz, hogy a monzai helyzetet nem volt könnyű kezelni. Tisztába kellett tegyék a dolgokat, beszéltek egymással szemtől szemben, nyitottan. Ugyanez történt Oroszország után. Jelenleg jó a kapcsolatuk, jól kijönnek egymással.

Binotto még bizonyos szempontból örül is neki, hogy ez az ütközés még az idén történt, amikor már semmi nem múlik rajta, hisz mindkét világbajnoki címet elveszítették, valamint elmondta, hogy továbbra is meg van elégedve a Scuderia pilótafelállásával. „Továbbra is azt gondolom, hogy kényelmes dolog, hogy ők a versenyzőink, mert mindketten nagyon jó pilóták. Mindketten jó értékmérők a másiknak, láthattuk, hogy mennyit fejlődtek, Seb az idény második felében egyértelműen nagyon gyors volt.

Úgyhogy örülök neki, hogy most rendezhetjük ezt."

Többé aligha ütközhetnek egymással Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Sokakban felmerült, hogy Binotto akár Toto Wolfftól, a Mercedes csapatfőnökétől is kérhetne tanácsot Vettel és Leclerc kezelésére, az osztrák üzletember Nico Rosberg és Lewis Hamilton révén ugyanis már sok tapasztalatot szerzett abban, hogy miként kell bánni két megvadult pilótával. A páros a 2016-os Spanyol Nagydíjon szintén kiütötte egymást a versenyből, majd hiába kapott fejmosást, pár versennyel később Ausztriában ismét ütköztek. Binotto azonban nem kér a tanácsból, noha elismeri, valamit tenni kell.

Amikor csapattársak összeütköznek, akkor valami nincs rendben, ez kétségtelen. Amikor szabadon harcolhatnak, akkor az ő kezükben van, hogy mekkora kockázatot vállalnak. Most egyértelműen szükségtelen kockázatot vállaltak."