Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton elárulta, nem szokott azon gondolkodni, hogy a jövőben esetleg lovaggá ütik-e. A hatszoros világbajnok elmondta, megtisztelőnek tartja a felvetést, de ez nem egy olyan cél, amelyért egész élete során küzdött volna.

Az utóbbi időszakban több helyen is felvetődött, most pedig a Brazil Nagydíj időmérő edzése után tartott sajtótájékoztatón is szóba került, hogy Lewis Hamilton az elkövetkező években megkaphatja a lovagi címet. A brit versenyző kijelentette: nem zavarná különösebben, ha ez nem történne meg. Max Verstappen és Sebastian Vettel szintén hozzászóltak a témához és viccelődtek egy kicsit Hamiltonnal. A Mercedes világbajnoka korábban már kapott rangos elismerést hazájától: 2009-ben a Brit Birodalom Rendjének tagjává választották.

Hamilton nem foglalkozik a lovagi címmel Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Őszintén szólva nem sokat gondolkozom ezen – jelentette ki. – Már az is hatalmas elismerés, hogy az emberek egyáltalán beszélnek erről, azonban ez nem egy olyan dolog, amiért egész életemben küzdöttem. Nem tudom, hogyan kezelném, ha mindez megtörténne. Korábban már álltam Őfelsége [II. Erzsébet brit királynő] előtt, ami hihetetlen volt.”

Korábban három F1-es versenyzőt ütöttek lovaggá: Jack Brabhamet, Stirling Mosst és Jackie Stewartot, mellettük még két F1-es személyiség, a Williams két társalapítója, Frank Williams és Patrick Head kapták meg a kitüntetést.

Hamilton úgy véli, őt nem fogják lovaggá ütni, viszont ez nem is okozna neki álmatlan éjszakákat. „Nem hiszem, hogy ez meg fog történni, de nem is zavarna – szögezte le. – Persze ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok brit, továbbra is igyekszem öregbíteni hazám hírnevét, és értékelem a támogatást, amit a szurkolóktól és a médiától kapok.”

Ezután Vettel és Verstappen is beszállt a beszélgetésbe. Miközben Hamilton továbbra is azt magyarázta, hogy nem ez az, amiről egy pilóta álmodik, a Ferrari pilótája közbeszólt.

– utalt mosolyogva a középkori szokásokra Vettel, mire Verstappen elnevette magát.

Hamiltont nem zavarná, ha nem ütnék lovaggá Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Innentől kezdve már oldottabb volt a hangulat, de még sikerült rátenniük egy lapáttal. Az újságírók közölték, hogy a lovaggá ütés pillanatától használniuk kell a "Sir” előtagot Hamilton neve előtt, aki akár Sir Lewis is lehetne, habá a Red Bull versenyzője szerint Hamiltonnak nem kellene használnia a "Sirt", ha nem akarja . Vettel erre is humorosan reagált.

– magyarázta a négyszeres világbajnok, amire már mindenki nevetésben tört ki.