Vágólapra másolva!
A Ferrarinál pilótaként nyolc szezont lehúzó Felipe Massa nem zárja ki, hogy a fejben nagyon erős Charles Leclerc előbb lesz világbajnok, mint a nála régebb óta a Forma-1-ben szereplő Max Verstappen.

A Ferrainál az idei szezonban bemutatkozó, eddig hét pole pozíciót szerző és két futamot nyerő Charles Leclerc Daniel Ricciardo után a második olyan pilóta lehet a Forma-1-ben, aki csapattársként legyőzi Sebastian Vettelt az év végi elszámolásnál. Az időmérős párharcokban a négyszeres világbajnokkal szemben 10-7-re vezető, az összehasonlítást ezzel megnyerő 22 esztendős monacói teljesítményét mindenki elismeri, a korábban a Ferrarinál 8 szezont lehúzó Felipe Massa szerint azonban nem minden erősségét értékelik kellőképpen.

Leclerc remek bemutatkozást tudhat maga mögött a Ferrarinál Forrás: Rudy Carezzevoli@Callo Albanese

Massát szintén Jean Todt fia, Nicholas Todt menedzseli és menedzselte a ferraris évei alatt is, így a jelenleg a Formula E-ben szereplő brazilnak közeli rálátása van Leclerc karrierjére. A Ferraritól 2013 végén távozó tizenegyszeres futamgyőztesre mély benyomást tett a monacói pilóta, akit Max Verstappennel együtt az elkövetkező évek meghatározó alakjának tartanak az F1-ben. „Nagyon tehetséges srác, ami azonban a legjobban megfogott benne, az a feje és a képessége, amivel kezeli a nyomást” – nyilatkozta Leclerc-ről Massa az Autosportnak.

Elkövetett néhány hibát, de szerintem figyelembe kell vennünk, hogy még mindig kevés az F1-es tapasztalata, valamint ez az első szezonja egy topcsapatban."

Noha a Leclerc-hez hasonlóan 22 éves Verstappennek a mostani már az ötödik szezonja a száguldó cirkuszban,

Massa nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az első győzelmét az idei Belga Nagydíjon arató monacói előbb lesz világbajnok az első sikerét már a 2016-os Spanyol Nagydíjon elkönyvelő hollandnál.

„Ő a jövő világbajnoka, és szerintem már nem kell sokáig várnia. Azt sem zárom ki, hogy korábban elérheti ezt a célt, mint Verstappen" – jelentette ki Massa.

Massa pontosan tudja, hogy nem könnyű az élet a Ferrari pilótájaként Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A vörösöknél Michael Schumacher, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso csapattársaként is versenyző Massa arról is tud egyet, s mást, hogy milyen extra teher valakinek a maranellóiaknál versenyezni. Ennek tükrében úgy véli, Leclerc ezen a téren is jelesre vizsgázott. „Sok szempontból készen kell állni. Meg kell tanulni kezelni a média és a szurkolók jelentette nyomást, valamint azt is, amit az ember helyez saját magára, amikor rájön, hogy a Ferrarinál versenyez.

– mondta a 2008-ban egy kanyar híján vb-címet nyerő brazil.