Vágólapra másolva!
Mindössze Sergio Pérez bokszutcai rajtja miatt változik az USA Nagydíj időmérője. A Racing Point kihasználta az alkalmat, és új alkatrészeket építettek be a mexikói pilóta autójába. 

Nem állhat fel az USA Nagydíj rajtrácsának 19. kockájába Sergio Pérez, miután pénteken egy félreértés miatt elmulasztotta a bokszutcai mérlegelést, és az FIA-tól a lehető legsúlyosabb büntetést kapta. A Racing Point innentől csak a futamra készült, ez is az oka annak, hogy a mexikói versenyző már a Q1-ben kiesett, miután formálisan részt vett a számára is kötelező, de tét nélküli időmérőn.

Charles Leclerc autójában ugyan szombaton motort kellett cserélni, de a Ferrari egy korábban használt erőforrást épített be, így a várakozásokkal ellentétben a monacói versenyző megúszta a büntetést, és a 4. kockából kezdheti meg a futamot.

Az USA Nagydíj valódi rajtrácsa

#VersenyzőCsapat
1.BottasMercedes
2.VettelFerrari
3.VerstappenRed Bull
4.LeclercFerrari
5.HamiltonMercedes
6.AlbonRed Bull
7.SainzMcLaren
8.NorrisMcLaren
9.RicciardoRenault
10.GaslyToro Rosso
11.HülkenbergRenault
12.MagnussenHaas
13.KvjatToro Rosso
14.StrollRacing Point
15.GrosjeanHaas
16.GiovinazziAlfa Romeo
17.RäikkönenAlfa Romeo
18.RussellWilliams
19.KubicaWilliams
PPérez*Racing Point

* A mérlegelés elmulasztása miatt a bokszutcából rajtol. Utána beépítették az autójába az idei 5. belső égésű motort, az 5. MGU-H-t, az 4. MGU-K-t, és az 5. turbófeltöltőt, de ez további büntetést már nem okoz.