Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint annak ellenére van okuk az örömre, hogy ismét nem tudták győzelemre váltani az első rajtkockát, mivel a Mexikói Nagydíj megmutatta, hogy milyen sokat fejlődtek az augusztusi Magyar Nagydíj óta.

Noha a Ferrari Mexikóban zsinórban harmadszor nem tudott győzelemre váltani egy pole pozíciót, Mattia Binotto csapatfőnök mégsem elégedetlen, sőt, szerinte a ritka levegőben nyújtott jó teljesítmény a bizonyítéka a Scuderia utóbbi hónapokban mutatott fejlődésének. Noha a pálya karakterisztikája önmagában nem követelné meg, a 2300 méteres tengerszint feletti magasság miatt maximális leszorítóerőre állított autóval köröznek a csapatok az Autódromo Hermanos Rodríguezen, akárcsak tették azt a jóval lassabb Hungaroringen augusztus elején, ahol a Ferrari sehol sem volt a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest.

Megint nem tudták kihasználni a jó rajtpozíciót Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

Büszkék azért persze nem lehetnek a vörösök arra a statisztikára, hogy az idén 9-szer indulhattak az első rajtkockából, ezek közül pedig csak háromszor nyertek, ezt Binotto is elismeri. „Ennél jobb arányt akarunk elérni. Bátorító, hogy olyan csomagunk van, amellyel a legtöbb pályán harcolhatunk a győzelemért" – jelentette ki a Mexikói Nagydíj után.

A legutóbbi futamon Max Verstappen büntetése után Charles Leclerc és Sebastian Vettel az első sorból kezdhette meg a futamot, az első kört is ebben a pozícióban zárták, előbbi azonban csak a negyedik, utóbbi a második helyen ért célba, igaz, közvetlenül a győztes Lewis Hamilton mögött. A legutóbbi olyan nem utcai helyszín, ahol a Mexikóban használt leszorítóerővel mentek a csapatok, a Hungaroring volt.

Ott a két Ferrari több mint 5 tizedmásodpercre volt a pole pozíciótól, a versenyen pedig több mint 1 perccel a győztes mögött értek célba. Binotto szerint ez mutatja, hogy mekkorát léptek előre.

„Nem lehetünk boldogak az eredménnyel, összességében, csapatként azonban azok lehetünk.

– nyilatkozta a svájci csapatfőnök. – Ez megmutatja, hogy fejlődtünk a magyarországi verseny óta, nagy előrelépést értünk el. Mexikóban harcolhattunk a győzelemért, miközben Magyarországon nem éppen ez volt a helyzet."

A Hungaroringen csak bottal ütötték a Red Bull és a Mercedes nyomát Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Binotto már a következő szezonra is előretekintett és utalt rá, hogy jobb teljesítmény kell tőlük a stratégia terén ahhoz, hogy többször ki tudják használni az autójukban rejlő potenciált.

Nagyon szoros a verseny a mezőny elején, minden részlet számít, ha gyakrabban akarunk nyerni."