Vágólapra másolva!
Flavio Briatore, Fernando Alonso menedzsere úgy gondolja, hogy a Ferrarinak hasznára válna védence, ha végre ismét nyerni szeretne, ugyanakkor Charles Leclerc-t is képesnek tartja arra, hogy sikerre vezesse a vörösöket. Az olasz playboy szerint Alonso még nem végzett a száguldó cirkusszal.

November végén lesz egy éve, hogy Fernando Alonso legutóbb Forma-1-es versenyen indult. A kétszeres világbajnok azóta egyszer ült aktuális F1-es gépben, a Bahreini Nagydjat követő teszten a Pirelli fejlesztési programjában segédkezett egy idei McLarennel, emellett a sportautó világbajnokságban, a Daytona 24 óráson és az Indy 500-on versenyzett, azaz utóbbin csak szeretett volna, de nem tudta kvalifikálni magát.

A Forma-1-es pályafutását ezzel együtt még nem zárta le hivatalosan, időről időre felmerül a kérdés, hogy láthatjuk-e még a száguldó cirkuszban. Maga Alonso állítja, hogy nem lett számára vonzóbb a motorsport királykategóriája azóta, hogy elhagyta azt, jelenleg is a januári Dakarra készül ahelyett, hogy az F1-es visszatérésén dolgozna, menedzsere szerint azonban még nincs minden eldöntve.

Alonsót jelenleg a tereprali köti le Forrás: Toyota

Andreas Seidl, a McLaren idén kinevezett csapatfőnöke egyik első lépéseként tisztázta, hogy Carlos Sainz-cal és Lando Norrisszal képzeli el a jövőt, így nem tűnik valószínűnek, hogy a 2021-től Mercedes motorokra váltó istálló színeiben valaha látjuk Alonsót Forma-1-es versenyen. Ezt Flavio Briatore, a spanyol menedzsere és egykori Renault-s csapatfőnöke is így gondolja.

Ha nem, akkor úgy nincs értelme, a világbajnoki címért akar harcolni" – nyilatkozta az olasz Rai Gr Parlamento rádiónak.

Briatore is tisztában van azzal, hogy Alonso – noha nem jelentette ki, hogy Forma-1-es pályafutásának egyértelműen vége – többször negatívan nyilatkozott a sportág helyzetéről, kiemelve, hogy továbbra is két, legfeljebb három csapatnak van esélye a győzelemre.

A 69 éves olasz üzletember ezzel együtt elhintette, hogy a spanyol bízik a 2021-es szabályok esélykiegyenlítő hatásában, mivel nyitva hagyta a visszatéréshez vezető kapukat.

„Ami őt illeti, Alonso soha sem zárta le a Forma-1-be visszavezető ajtókat, noha ragaszkodik hozzá, hogy a sorozat ugyanolyan maradt, mint amilyen akkor volt, amikor távozott, azaz túlságosan dominál a Mercedes és túl kicsi az egyenlőség. Reméli, hogy 2021-re változni fog a helyzet."

A Ferrari valószínűleg Leclerc-rel tervezi a jövőt, és nem hozná a nyakára a 38 éves Alonsót Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Briatore egy korábbi pletykára is reagált, amely szerint amennyiben Sebastian Vettel szekerének rúdja kifelé áll a Ferraritól, és akár az idei, akár a következő szezon végén (amikor egyébként is lejár a szerződése) elhagyja a vörösöket, Alonso messiásként térhet vissza egykori csapatához. „

– mondta Briatore arra utalva, hogy egy toppilótája mindenképp lesz a vörösöknek Vettel távozása után is.