A halálos F2-es baleset túlélője meghalt versenyzőtársa családjának üzent

Forma-2, Juan Manuel Correa, Sauber Junior Team
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 31: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Spa-Francorchamps at Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Gareth Harford / LAT Images / FIA F2 Championship)
Vágólapra másolva!
A spái F2-es baleset túlélője, Juan Manuel Correa a történtek óta először tett közzé saját bejegyzést a közösségi médiában. Az Instagramon látható videójában kinyilvánította részvétét Anthoine Hubert családjának.

Juan Manuel Correa több mint egy hónapja fekszik kórházban, miután életveszélyes balesetet szenvedett a Belga Nagydíj F2-es betétfutamán, amely során ellenfele, Anthoine Hubert elhunyt. Correa lába és tüdeje károsodott, a baleset óta több műtéten is átesett, és két hétig még mesterséges kómában is tartották. Az ecuadori-amerikai pilóta nemrég először nyilatkozott az eset óta, most pedig Instagram-oldalán tett közzé egy videót, amiben elmondja néhány gondolatát.

Correa először tett közzé bejegyzést a közösségi médiában a baleset óta Forrás: Gareth Harford / LAT Images

Correa kedden egy Instagramra feltett videóban részvétet nyilvánított Hubert családja felé. Hozzátette, egy ekkora balesetre egyszerűen nem lehet felkészülni, mert egy versenyző nem gondol arra, hogy ez vele is megeshet.

– jelentette ki. – Ez a baleset mindenkit sokkolt, mert a mi fejünkben soha nem fordul meg, hogy egy ilyen megtörténhet, az meg pláne nem, hogy velünk.”

Correa hozzátette, ugyan a teljes felépülés még legalább 10 hónapot fog igénybe venni, hálás, hogy életben van. Kiemelte, hogy az elmúlt hetekben rengeteg segítséget kapott, elsősorban a családjától.

„Hálás vagyok, hogy itt lehetek, még úgy is, hogy a teljes felépülés egyelőre nagyon messze van – folytatta, mielőtt megígérte, hogy minden neki küldött üzenetet el fog mondani, és elmondta, jól döntöttek a közösségi média szerkesztői, hogy válságos állapota idején is tájékoztatták a közvéleményt. – Szeretném megköszönni mindenkinek, aki velem volt az elmúlt öt hétben, főleg a családomnak, akiktől különösen nagy támogatást kaptam.”

Megtalálták Hubert gyerekkori gokartját

Miközben Correáért az orvosok küzdenek, az elhunyt Hubert szülei gyermekük emlékét szeretnék életben tartani. A francia versenyző édesanyja hétfőn a Twitteren keresztül kért segítséget, hogy az internetezők is segítsenek megtalálni fia első gokartját. A bejegyzés szerint a gépet 1999-ben vásárolták meg egy Laval nevű kisvárosban, majd 2003 és 2005 között adták tovább egy kislánynak.

Az internet segítségével megtalálták Hubert gyerekkori gokartját

A bejegyzést rengetegen osztották meg, és kevesebb mint 48 órán belül nyomára is akadtak a gokartnak. A részletek nem derültek ki, de Hubert édesanyja jelezte, hogy az akció sikerrel zárult.