Verstappen kezd frusztrálttá válni a Red Bullnál

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Orosz Nagydíj
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 28: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 28, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen édesapja szerint kezd látszódni a frusztráltság fián amiatt, hogy a Red Bull nem tudta csökkenteni a távolságot a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest. Jos Verstappen változtatást sürget, különben a következő szezon is mehet a levesbe.

Jos Verstappen a legtöbb versenyen a helyszínről követi fia, Max a teljesítményét, legőfképpen pedig védi a 22 éves pilóta érdekeit. Az egykor maga is az F1-ben versenyző idősebb Verstappen most amolyan figyelmeztető lövést küldött a Red Bullnak, mondván a csapatnak és a Hondának is javulni kell ahhoz, hogy ne tékozolják el fia tehetségét.

Az eddigi teljes F1-es karrierjét az energiaitalosok kötelékében töltő versenyző körül már az idén nyáron beindultak a pletykák arról, hogy elhagyhatja a bikásokat. Jövőre egyelőre marad, azonban ha így mennek tovább a dolgok, 2021-ben már dobbanthat.

Apja szerint kezd látszani rajta a frusztráltság Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Nyáron Verstappennek két futamot is sikerült megnyernie, a Magyar Nagydíjon pedig életében először szerzett pole pozíciót. A szünet után azonban a Red Bull mintha megtorpant volna, azóta nem igazán tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel és a feltámadó Ferrarival.

Jos Verstappen szerint a mostaninál közelebb kellene lenniük a másik két élcsapathoz.

„Az volt a cél, hogy ebben a szezonban közelebb kerüljünk a többiekhez, most azonban nem úgy néz ki, hogy ez sikerült” – nyilatkozta egy holland televíziós műsorban, a Peptalkban.

Az utolsó futamok alapján Japánban körülbelül fél másodperc lesz a lemaradásunk. Nyilván a csapat megpróbálja csökkenteni a hátrányt, de két hét alatt ennyit nem lehet ledolgozni."

Szingapúrban elrontották az autó beállítását, Szocsiban pedig taktikai motorcserét hajtottak végre a Red Bullnál Forrás: Picture-Alliance/AFP

Az F1-es pályafutása alatt két dobogós helyezést szerző expilóta úgy véli, a Red Bullnak mind a karosszéria, mind a motor terén van némi hátránya, ezért a következő szezonnal kapcsolatban nem túl optimista. „Aggódom, mert a csapatnak igazán szüksége lenne néhány változtatásra, hogy a világbajnoki címért harcolhasson.

Az idősebb Verstappen azt is látja, hogy

fián olykor már a frusztráltság jelei látszódnak a gyenge eredmények miatt, mivel nem rajta múlik, hogy nem tud a vb-címért küzdeni.

„Max nem sokat tehet jelenleg, mivel a csapattól függünk. Az elmúlt két hétvégén miután kiszállt az autóból, az interjúknál észrevehető volt rajta a frusztráltság – magyarázta. – Ő a lehető legjobbját nyújtja, de nem rajta múlik a dolog, ez teszi annyira nehézzé a helyzetet. Tegyék egy jobb autóba és a világbajnoki címért fog küzdeni.”

Amennyiben a Red Bull nem mutat javuló tendenciát, Verstappennek legkorábban 2021-ben lesz lehetősége más csapathoz szerződni, mivel a következő év végén lejár a szerződése.