Vágólapra másolva!
A monacói pilóta szerint nincs harag a Ferrarinál a monzai időmérőn történtek miatt. Vettel elárulta, nem tud teljesen megbízni az autója viselkedésében.

Lassan két héttel az előző, Olasz Nagydíj után is az foglalkoztatja a sajtót, hogy megbomlik-e az eddig harmonikusnak tűnő munkakapcsolat a Ferrari versenyzői között, miután Charles Leclerc két futamot is nyert már az idén, ráadásul Monzában úgy került előnyös helyzetbe, hogy felrúgta az időmérő előtt kötött megállapodást, és nem adta vissza a szélárnyékot Vettelnek, aki ezért csak a 4. helyről indulhatott.

„Nem hiszem, hogy bármi is változott – nyilatkozta Leclerc Szingapúrban. – A szombat után nyilván volt, aki megkérdőjelezte a tetteimet, de elmagyaráztam a nézőpontomat, és azóta minden rendben van. Teljesen őszinte voltam, ahogy mindig is, semmi rosszat nem akartam Monzában.”

Leclerc iránt nagy az érdeklődés Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„A kör eleje nagyon trükkös volt, aztán nagy káosz alakult ki. Elég későn értük el a célvonalat, és egyáltalán nem akartam beáldozni Seb második körét vagy ilyesmi” – elevenítette fel. A monacói pilóta szerint nem változott a csapaton belüli légkör, nagyon kiegyensúlyozott a két pilóta helyzete, és továbbra is azt várja, hogy kölcsönösen segítik majd egymást a csapat érdekében.

Leclerc úgy vélte, kifizetődő lesz a számára, ha csapatjátékosként viselkedik, de elismerte, lehetnek olyan helyzetek, amikor magával kell törődnie. „Szerintem meg kell találni a megfelelő összhangot.”

Az időmérős fennforgás egyik következménye az volt, hogy Vettel csak a 4. helyről indulhatott Monzában, ráadásul vissza kellett vernie a Renault-k támadását is, ezért igyekeznie kellett, hogy utolérje az élen állókat. A felzárkózás közben a német pilóta megpördült, megsérült az autója, majd büntetést is kapott, így ismét a közvélemény nyomása alá került.

Vettel ismét egy hullámvölgyből próbál kilábalni Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Vettel a szingapúri sajtótájékoztatóján azt mondta, volt már rosszabb szakasz is a pályafutása során, de elismerte, hogy nem teljesít olyan szinten, amit elvárna magától. Juan Pablo Montoya álláspontjával egyetértve tagadta, hogy az elmúlt évek során rendszeressé váló hibái mögött mentális okok húzódnának.

– mondta a négyszeres világbajnok. – Olykor valóban előfordul, hogy nincs meg a teljes bizalmam az autóban, és nem érzek rá a lehető legjobban, de szerintem javul a helyzet, egyre jobban kiismerjük az autót. Utána a részleteken múlik minden, de meggyőződésem, hogy remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb összeáll minden. Addig leszegett fejjel kell dolgoznunk.”