Kubica maradna az F1-ben, de a DTM felé is kacsingat

Forma-1, Robert Kubica, Williams Racing, Belga Nagydíj
Robert Kubica (POL) Williams Racing FW42. Belgian Grand Prix, Friday 30th August 2019. Spa-Francorchamps, Belgium.
Vágólapra másolva!
Szeretné meghosszabbítani F1-es pályafutását, de Robert Kubica akkor sem esik kétségbe, ha másik sorozat után kell néznie. Az Audi megerősítette, hogy a lengyel menedzserei náluk kopogtattak.

Az idei F1-es szezon kétharmada után úgy tűnik, nem lesz tündérmese Robert Kubica F1-es visszatérése. A korábbi nagydíjgyőztes 2011 januárjában életveszélyes ralibalesetet szenvedett, több éves rehabilitáció után 2017-ben újra F1-es autót kezdett tesztelni, az idén pedig versenyzői ülést is kapott a Williamsnél.

Az autó azonban egyértelműen a leggyengébb a mezőnyben és Kubica is rendre kikap az F2 tavalyi bajnokától, George Russelltől, bár jó adag szerencsével ő szerezte az istálló egyetlen pontját a 2019-es szezon során. A lengyel pilóta megtartása mellett azonban így sem szól sok érv, főleg, hogy Nicholas Latifi személyében egy tőkeerős jelölt is van a helyére.

Kubica visszatérése csodaszámba megy, de az eredményei nem jók Forrás: Williams Racing

„Mondjuk úgy, hogy tiszta kép él bennem arról, hogy mi lehetséges, mi nem, és mit szeretnék csinálni – nyilatkozta az F1.com-nak. – Előbb-utóbb megszületnek bizonyos döntések, és amint ez megtörténik, én is lépek azzal kapcsolatban, hogy mit csinálhatok vagy mit fogok csinálni a következő évben.”

A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese elmondta, sohasem érzi, hogy elég jó munkát végzett, mindig jobb teljesítményre törekszik.

„Az biztos, hogy imádnám, ha a Forma-1-ben versenyezhetnék, de ha nem ez lesz a helyzet, akkor máshol is nyílnak jó lehetőségeim – összegzett. – Ha eljön az idő, döntést kell hoznunk arról, hogy mi lehetséges.” Az Autosport információja szerint Kubica menedzsmentje a dolgok elébe próbál menni, és már kapcsolatba is léptek az Audi csapatfőnökével a DTM-ben.

Hatalmas szurkolótábor követi őt Forrás: Williams Racing

Dieter Gass „érdekes versenyzőnek” nevezte a DTM számára, de előre bocsátotta, nem szívesen változtatna a csapat felállásán, mert úgy vélte, az idén a pilótáknak köszönhette az Audi, hogy legyőzték a BMW-t a gyártók bajnokságában. Megerősítette, hogy ő maga nem találkozott Kubicával, de a menedzsereivel igen.

Kubica korábban tesztelt DTM-autót a Mercedesnél, de a német gyártó már nem vesz részt a sorozatban.

A lengyel versenyző egykori csapata, a BMW Motorsport első embere, Jens Marquardt elismerte, hogy az évek során folyamatosan kapcsolatban voltak Kubicával, de „szerintem normális, hogy figyeli [a lehetőségeket] az évek során és nem mindig arról beszélünk, hogy jövőre akar-e nálunk versenyezni.” Az Aston Martinokat futtató R-Motorsport csapatfőnöke, Florian Kamelger tagadta, hogy Kubica hátországa velük is felvette a kapcsolatot.