Leválthatják a Forma-1 kereskedelmi igazgatóját

Forma-1, Ross Brawn, Chase Carey, Sean Bratches, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 09: Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, Chase Carey, CEO and Executive Chairman of the Formula One Group and Sean Bratches, Managing Director (Commercial Operations) of the Formula One Group in a press conference during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2017 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ross Brawn és Chase Carey viszont legalább 2021-ig a sportág élén marad.

Ross Brawn és Chase Carey a Forma-1 vezérkarában folytatja a pályafutását, értesült a BBC. Az elmúlt hetek során több pletyka is felröppent elsősorban Carey jövőjével kapcsolatban, sokan Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét is hírbe hozták a Liberty Media vezérigazgatói székével, de úgy tűnik, az idén nem lesz változás.

Wolff korábban tagadta, hogy Carey székére pályázna, és közben a Daimler AG új elnök-vezérigazgatója, Ola Källenius is jelezte, hogy legalább 2025-ig a Forma-1-ben tartaná a 2014 óta legyőzhetetlen márkát, így az osztrák szakember egyelőre úgy tűnik, a mezőny tagja marad. Ugyanerre készül a poszt kapcsán szintén megnevezett Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Brawn és Carey maradhat, de Bratches távozhat az F1-ből Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

A brit médiaszolgáltató szerint Brawn és Carey is szeretné megvárni, amíg a 2021-re tervezett szabályváltozások teljes mértékben végbemenjenek. Ez azt jelenti, hogy legalább a következő utáni szezon feléig felügyelnék a sportágat, hogy adott esetben a gyermekbetegségeket még az ő irányításuk alatt küszöböljék ki.

Ugyanakkor nem valószínű, hogy mindenki marad a posztján: a BBC úgy tudja, a 2019-es szezon végeztével a Forma-1 kereskedelmi teendőkért felelős szervezete jelentős változásokon megy majd keresztül.

A tőzsdén nem szerepel jól az F1, és többször is veszteséges volt az elmúlt évek során, de 2021-től gazdaságilag is új korszak kezdődhet Forrás: Xavi Bonilla / DPPI/Xavi Bonilla/Xavi Bonilla

Ennek kapcsán több hiteles forrás is arról számolt be, hogy Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója távozik az idény végén.

Bratches korábban az ESPN csatorna értékesítésért és marketingért felelős elnökhelyettese volt, a Forma-1-hez 2017 elején csatlakozott, nem sokkal azután, hogy a Liberty megvette a jogokat. Az amerikai üzletember bevallottan nem kötődik a Forma-1-hez, ráadásul az elmúlt évek során a sportág nem tudta lényegesen növelni a bevételeit. Egyelőre egyik érintett sem kommentálta a híreszteléseket.