Hamilton a kárörvendő szurkolók miatt fakadt ki Hubert halála után

Forma-1, Belga Nagydíj, Hamilton, Mercedes
SPA, BELGIUM - AUGUST 31: Third place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a halálos  Forma-2-es baleset után hosszabb üzenetben emlékezett meg a balesetben meghalt Anthoine Hubert-ről, sorai pedig a részvétnyilvánítás mellett másról is szóltak. Az ötszörös világbajnok elárulta, a szabadedzésen történt kicsúszása miatt írta azt, amit.

A belgiumi Forma-2-es versenyen történt halálos baleset után ellepték a közösségi médiát a részvétnyilvánítások az ütközésben elhunyt Anthoine Hubert családja és barátai felé, az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton részéről pedig egy hosszabb üzenet is érkezett, amelyben a Mercedes pilótája azt kifogásolta, hogy sok szurkoló és motorsportban dolgozó nem méltányolja eléggé, hogy a versenyzők hétről hétre az életüket teszik kockára a pályán. Hamilton utólag elárulta, hogy az üzenetet szombat délelőtti kicsúszása ihlette.

Hamilton úgy érzi, az emberek nem ismerik el eléggé, hogy a pilóták az életüket teszik kockára, amikor autóba ülnek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Hamiltonnak nem indult jól a belgiumi hétvégéje, majd annál is rosszabbul folytatódott. A Mercedes pilótája pénteki technikai gondjai után a szombati harmadik szabadedzésen összetörte a W10-est, amelyet éppen, hogy meg tudott javítani a csapat az időmérőre. Amikor a 13-as kanyarban kikászálódott az autóból, a pálya azon részén helyet foglaló szurkolók Hamilton szavai alapján kárörvendeni kezdtek,

később ez az élmény késztette arra az ötszörös világbajnokot, hogy Hubert halála kapcsán több tiszteletet kérjen a versenyzőknek.

„Amikor kicsúsztam, néhány szurkoló kiabált, ünnepelt, ami eléggé rosszul esett. Ez bátorított arra, hogy azt írjam, amit a nap végén írtam – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nagyon-nagyon kemény nap volt az."

A baleset

Ami magát a kicsúszást illeti, Hamilton nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, amikor az FIA sajtótájékoztatóján megkérdezték tőle, hogy mi miatt hibázott, esetleg nem koncentrált-e eléggé a vezetésre, nem is igazán tudta hova tenni a dolgot. „Túlságosan sokat látsz ebbe bele, ember” – válaszolt az Associated Press újságírójának.

és igen, ez frusztráló és soha nem jó érzés, akár pályafutása első, akár a tizenharmadik szezonjában van valaki. Ilyen szempontból sosincs különbség, viszont mindig lehet tanulni ezekből az esetekből. Mindig akad némi vigasz, lehetőség, hogy az ember összeszedje és újjáépítse magát. Nagy kihívás volt felkészíteni az autót a csapatnak, kivételes munkát végeztek."

Nagyot hajrázott a csapat, hogy Hamilton elindulhasson az időmérőn Forrás: AFP/John Thys

A versenyen végül a második helyen végző brit pilóta még viccelődött is azon, hogy amennyiben a sérült alkatrészeket a csapat nem tudja megjavítani és felhasználni a szezon hátralevő részében,

kénytelen lesz azokat aláírva felajánlani Toto Wolff csapatfőnöknek, hogy az osztrák üzletember irodáját díszíthesse velük.

„Ilyenkor bemegyek a garázsba, látom a sérült alkatrészeket és arra gondolok, »jaj, a kicsikém« – utalt Hamilton arra, hogy nem jó érzés az általa összetört alkatrészekre nézni. – Remélhetőleg rendbe tudják hozni őket, vagy ha nem, akkor el kell őket vinnem Toto irodájába és alá kell írnom egy bocsánatkérés mellett."