Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok szerint egykori csapata megelőzte a Ferrarit a fejlesztési versenyben, de még hisz abban, hogy rátalálnak az idei autójuk gyenge pontjaira.

Lépéshátrányban érkezett a Ferrari a nyári szünet utáni két, kulcsfontosságú versenyre, hiszen az olasz autónak kevésbé fekvő Hungaroring után a kedvezőbb spái és monzai aszfaltcsíkok következnek, viszont a Red Bull közben felzárkózásba kezdett, és Max Verstappen révén az egyéni világbajnokságban már a 3. helyen állnak, és a konstruktőri pontversenyben is közelednek.

Sebastian Vettel szerint pont egykori csapata a példa arra, hogy a szezon közben is lehet javítani a helyzeten. Spában rámutatott, hogy az idénynyitó alkalmával még a Ferrari volt a Mercedes elsőszámú kihívója, de azt mondta, szerinte már az energiaitalos istálló áll közelebb a világbajnoki címvédőhöz.

Vettel szerint a Ferrarinak javulnia kell Forrás: AFP/John Thys

„A szezon elején a Mercedes és talán mi is előttük jártunk, de szerintem már megelőztek minket, és közelebb vannak a Mercedeshez, mint mi – nyilatkozta a négyszeres világbajnok. – Tegyük fel, hogy a Mercedes van a legjobb helyzetben a legerősebb csomaggal, őket kell legyőzni. Mi erre hajtunk. Nem könnyű feladat, de ezért vagyunk itt” – tette hozzá.

A Ferrari nincs könnyű helyzetben, mert az elmúlt évek statisztikái alapján az adott szezon második felében hajlamosak kevesebb pontot szerezni az első félidőben elért eredményeknél,

ráadásul Vettel szerint az idén az eddigi fejlesztéseik sem bizonyultak kimagaslóan jónak. „Beváltak és éreztették a hatásukat, de nyilvánvalóan nem eléggé – mondta. – Ez így durva [megállapítás], de ez a valóság. Javítanunk kell a teljesítményen, és többet kisajtolni az autóból, jobb ötletekkel és megoldásokkal kell gyorsabbá tennünk.”

Pályabejárás csütörtökön Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Vettel nem tagadta, hogy fájó élmény volt a Magyar Nagydíjon 1 perces hátrányba kerülni, de abban reménykedik, hogy az autó finomhangolásával is rátalálhatnak a fejlődés útjára. Elismerte, hogy a Ferrari új motor bevetését tervezi, de azt nem erősítette meg, hogy mikor, attól is függővé tette az újítás érkezését, hogy a Mercedes látványosan gyorsul-e az új, spái motorspecifikációjukkal.

– mondta az SF90-es fejlesztésével kapcsolatban. – Nem hiszem, hogy lesz egy varázsütés, ami körönként egy másodpercet jelent majd nekünk, de meggyőződésem, hogy ha itt-ott találunk apróságokat, akkor láncreakció indulhat el. Ebbe az irányba kell haladnunk.”