Vágólapra másolva!
A Hanoiban épülő utcai pályát több nézőpontból is láthatják az érdeklődők, mielőtt várhatóan áprilisban először látogat az F1 az ázsiai ország fővárosába.

Bár az autósport terén nem rendelkeznek hagyományokkal, nagy erőkkel készülnek Hanoiban az első Vietnámi Nagydíj megrendezésére. Az építkezéseket pénteken Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke is megtekintette, különösen a készülő garázsépületet. A két ország közötti kapcsolat apropója, hogy az Ausztrál Nagydíj promótere tanácsadóként segíti a vietnámi szervezőket.

A bejáráshoz kötődően az F1 udvari pályaépítője, a Tilke is kiadott egy animációt a létesítmény leendő nyomvonaláról. Bár korábban is készültek már kezdetleges szimulációk a pályáról, ez minden eddiginél részletesebb és látványosabb, így már könnyebb elképzelni, hogy merrefelé haladnak majd az egymással küzdő versenyzők.

Az aszfaltcsíkon összesen 23 kanyart alakítanak ki, a leghosszabb egyenes 1,6 kilométeres lesz, és bevallottan átvesznek részleteket olyan híres pályákról, mint a Nürburgring vagy Szuzuka, de a Kanadai Nagydíj helyszínét sem nehéz belelátni a nyomvonalba.

Noha a 2020-as versenynaptárnak egyelőre még az előzetes változatát sem adták ki, a Vietnámi Nagydíjat várhatóan április 3-5. között rendezik majd, két héttel a bahreini futam után, és szintén két héttel a továbbra is Sanghajban zajló Kínai Nagydíj előtt.