Új motorváltozattal és teszteléssel hajt a Ferrari a hazai győzelemre

Forma-1, Magyar Nagydíj, Charles Leclerc, Ferrari
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 on track during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nyári szünetben sem állt le teljesen a Ferrari, a Magyar Nagydíj után rövid tesztet bonyolítottak le, és olasz sajtóértesülés szerint új motorváltozatot is véglegesítenek Maranellóban.

A kötelező nyári leállás előtt tesztelni ment a Ferrari az Olasz Nagydíj helyszínére, Monzába. A Motorsport.com olasz kiadása szerint hivatalosan filmforgatást bonyolítottak, az előszezoni bejáratás után elhasználták a második napjukat is, amely során összesen 100 kilométert tehettek meg a Pirelli demókerekein.

Az olasz istálló elsősorban telemetria adatokat gyűjtött, amelyek segíthetik majd az autó beállítását a különleges helyszínen. Monza fontos állomásnak ígérkezik a Scuderia számára, mivel a vonalvezetés várhatóan kedvez majd az SF90-esnek, és természetesen az elvárások is magasak lesznek, hiszen a Ferrari az idén egyelőre nem nyert versenyt, és az Olasz Nagydíjon sem győztek 2010 óta.

Leclerc még a szünetben is autóba ült Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Mullan

A csapat a soron következő Belga Nagydíjon új motorváltozatot is bevethet, ami már az idei harmadik egység lesz, így több cserét büntetlenül már nem lehet majd elvégezni. A továbbfejlesztett erőforrás a hírek szerint 20 lóerővel erősebb lehet, és a Német Nagydíj időmérőjén Sebastian Vettelt térdre kényszerítő meghibásodást is kiküszöbölik benne. Annak ellenére, hogy

a Ferrarinak csak matematikai esélye van az idei világbajnoki címek megszerzésére,

Mattia Binotto csapatfőnök nem tervezi, hogy leállítja az idei fejlesztéseket, és a következő szezonra koncentrálna. Ezt részben az indokolja, hogy a Red Bull egyre nagyobb veszélyt jelent a konstruktőri világbajnokság 2. helyére (ráadásul Alexander Albon révén egy esetlegesen gyorsabb pilótával is erősítenek), másrészt a svájci szakember szerint az idei munka jövőre is hasznosítható lesz.

Eddig nem fényes Binotto csapatfőnöki bemutatkozása Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Először is azt gondolom, hogy bármit is tehetünk az idei szezon során, az a következő hasznára lehet, úgyhogy nem hiszem, hogy az idei szezon bármely pontján is leállunk a fejlesztésekkel, hiszen megismétlem, szerintem át tudjuk vinni [a tanulságokat 2020-ra] – nyilatkozta a csapatfőnök.

„A 2021-es szezonra viszont meg kell szerveznünk magunkat, ez kétségtelen. Van néhány új szakemberünk a technikai részlegen, és velük közösen meg kell hoznunk a prioritásokra vonatkozó döntéseket” – tette hozzá.