Vágólapra másolva!
Floridától Görögországig nyaral az F1-es mezőny az augusztusi szünetben. A közösségi média segítségével körbenéztünk, ki, merre tölti a szünidőt.

Jól megérdemelt pihenését tölti az F1-es mezőny a Magyar Nagydíj és a hónap végén esedékes belgiumi futam között. Bár több pilóta is elmondta, ha rajtuk múlna, ők versenyeznének tovább, a csapatok személyzete már nagyon kimerült volt a Hungaroringen, és természetesen a versenyzőknek sem árt lazítani egy kicsit. Így vakációzik az F1-es mezőny!

Németországi betegsége után Lewis Hamilton már előre jelezte, hogy az idén nem lesz barbadosi ereszd el a hajam, inkább tényleg pihenéssel tölti majd a nyarat és az első napokban ennek eleget is tesz, testvérével lazítottak a tengerparton.

Az ígéretesen induló, de nyárra szépen lassan romba dőlő szezont teljesítő Valtteri Bottas a közösségi média szerint lement a térképről, legalábbis semmi nyoma nincs annak, hogy mivel foglalkozik. Ugyanez a helyzet a Ferrarit erősítő Sebastian Vettellel is, de tőle ez nem meglepő, bevallottan szeret visszavonulni a rivaldafénytől, erre most a harmadik gyermekükkel várandós felesége mellett a szokásosnál is több oka van.

Charles Leclerc sem verte nagy dobra, hogy merre nyaral, ennek részben az is az oka, hogy a héten a Ferrari tesztelni hívta őt Monzába, hivatalosan filmforgatást bonyolítottak, de a pletykák szerint új alkatrészeket is teszteltek az Olasz Nagydíjra készülve. Ettől függetlenül némi mókázás belefért a Ferrari két akadémistájával, Giuliano Alesivel és Antonio Fuocóval a sztárok által kedvelt görögországi Míkonosz-szigeten. „Már meg is van a borító a raplemezünkhöz” – írta a képhez.

A Red Bull pilótái sem sokat hallatnak magukról Pierre Gasly még a Hungaroringen ígérte, hogy feltöltődve jön vissza a szezon második felére, Max Verstappen a verseny után dedikálni ment egy rendezvényre, ahol a holland De Telegraaf szerint elismerte, hogy „mindig jó kicsit eltávolodni” a versenyzéstől, „de nem igazán szükséges a nyaralás. Mondtam is édesapámnak Magyarországon, hogy ha még le kéne nyomni négy versenyt, simán tudtam volna tovább hajtani.”

Noha méretes bőröndökkel érkezett a Magyar Nagydíjra, Daniel Ricciardo azóta csak a Mexikói Nagydíj szerződésének meghosszabbítását üdvözölte a közösségi médiában. Csapattársa, Nico Hülkenberg ennél aktívabb volt, ő a horvátországi Korčula szigetén piheni ki az első félidő fáradalmait.

Carlos Sainznak nem kellett messzire mennie, ő saját birtokuk medencéjében is fel tud frissülni. Csapattársa, Lando Norris a McLaren segítségével meglepett egy ifjú szurkolót a csapat főhadiszállásán, utána Zak Brownnál volt hivatalos kerti sütögetésre, és még a Hungaroringen azt mondta, Montenegróba is ellátogat nyaralni.

Bár híresen kerüli a nyilvánosságot, ezúttal is Kimi Räikkönen viszi a prímet a nyaralós fényképekkel. Először feleségével és egy veterán Porschéval készített közös fotót „második otthonában”, Olaszországban, majd egy barlangnál fotózkodott úgy, ahogy a mezőnyben csak ő tud. Csapattársa, Antonio Giovinazzi a fasorban sincs hozzá képest, legalábbis nem posztolt semmit az interneten.

Jutott házasságkötés is a nyári szünetre, ezúttal Kevin Magnussen és felesége, Louise Gjørup mondta ki a boldogító igent. A másik Haast vezető Romain Grosjean eközben (legalábbis felvételről) egy Survivor-szerű francia túlélőshow-ban kínozta magát jótékony cél érdekében. A Racing Pointnál versenyző Lance Stroll szintén offline nyaral, Sergio Pérez pedig hazai versenyének megmenekülését ünnepelte.

Szintén nem adott életjelet magáról Alexander Albon, ahogy Danyiil Kvjat is visszavonult nyilvánosságtól, párja, Kelly Piquet viszont büszkén posztolt képeket Kvjattal és a Német Nagydíj előtt született kislányukkal, Penelopéval. George Russell, a Williams pilótája közben Santorini szigetét választotta, és koktélozással lazít augusztusban.