Mick Schumacher a Hungaroringen élete első F2-es győzelmét aratta

Forma-2, Mick Schumacher, Prema Racing, Hungaroring
HUNGARORING, HUNGARY - AUGUST 04: Race winner Mick Schumacher (DEU, PREMA RACING) celebrates in parc ferme during the Hungaroring at Hungaroring on August 04, 2019 in Hungaroring, Hungary. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher nyerte a Magyar Nagydíj betétfutamaként megrendezett Forma-2-es sprintversenyt, ezzel élete első győzelmét aratta az F1 előszobájában.

Fontos mérföldkőhöz érkezett Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok fia a Hungaroringen, a Prema színeiben versenyző 20 esztendős pilóta ugyanis itt aratta élete első győzelmét a száguldó cirkusz előszobájának számító Forma-2-ben. A szombati főfutamon elért nyolcadik helyének köszönhetően Mick a pole pozícióból kezdhette a 28 körös sprintversenyt, és bár a rajtot nem kapta el a legjobban, sikerült visszavernie Macusita Nobuharu támadásait először a célegyenesben, majd az egyes kanyarban is, ahol kivezette a japánt a bukótérbe.

Mick Schumacher élete első Forma-2-es győzelmét szerzi a Hungaroringen

A Ferrari versenyzői akadémiáján pallérozódó Schumacher ezután mintaszerű versenyt mutatott be, a gumikra ügyelve, azokat végig óvva, a teljes versenytáv alatt kontrollálta a tempót az élen, Macusita hiába követte árnyékként sokáig egy másodperc körüli távolságból, majd a hajrában pár kör erejéig hiába került még közelebb, valódi esélye nem volt az előzésre. Mick Schumachernek ez az első szezonja a Forma-2-ben, eddigi legjobb helyezése egy negyedik hely volt, azt Ausztriában érte el, szintén a sprintversenyen.

Mick Schumacher előtt legutóbb 2004-ben, édesapja nyert ezzel a névvel a Hungaroringen.

„Nagyszerű érzés. Azt hiszem, ez jó összefoglalása [annak, amit érzek] – nyilatkozta az újdonsült futamgyőztes a verseny után. – Örülök, hogy végre sikerült túllépnem a balszerencsén és jó sok pontot szereznem. Nem volt könnyű, próbáltam magam mögött tartani [Macusitát], különösen az utolsó szektorban, ami után nyilván az egyes kanyar felé menet van a legjobb előzési lehetőség. Minden alkalommal próbáltam jól kigyorsítani az utolsó kanyarból, ami elég jól is sikerült.

Közben nyomnom is kellett, hogy ne engedjem DRS-távolságon belülre."

Mick Schumacher a dobogón Forrás: Sam Bloxham / LAT Images / FIA F2 Championship/Motorsport Images/Sam Bloxham

Az ifjú Schumachert a második helyen végző Macusita is dicsérte. „Mick újonc létére nem hibázott, fantasztikusan vezetett, ami nagyszerű – nyilatkozta a japán versenyző. – A rajtnál nyilván szerettem volna megelőzni, ő is jól rajtolt, én egy kicsit jobban, de nem tudtam előzni. Utána vigyáztam a gumikra, majd

Most a Forma-1-es mezőnyhöz hasonlóan az F2-esek is nyári szünetre mennek, legközelebb augusztus végén, a Belga Nagydíj betétfutamaként Spában versenyeznek, azon a helyszínen, ahol tavaly Mick Schumacher élete elős Forma-3-as győzelmét aratta. „A következő verseny Spában lesz, ami nagyon jó pálya nekem, otthonosan érzem magam rajta, remélhetőleg ez a mai eredmény lökést ad a nyár és a következő verseny előtt, amit már most várok" – tekintett előre Schumacher.